Fonduri europene pentru firme romanesti: Minimum 5 milioane Euro pe investitie, de la noul fond Morphosis Capital

Fonduri-Europene-2.jpg

Firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea obtine finantari cuprinse între 5 si 15 milioane de euro fiecare de la Morphosis Capital, un nou fond de investitii sustinut prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, anuntat luni, în ultima zi a anului 2018. Firmele beneficiare primesc investitii în schimbul unor parti sociale din afaceri.

Morphosis Capital, un nou jucator important pe piata de private equity, anunta prima închidere a Morphosis Capital Fund I la 45 de milioane de euro. Principalul investitor al fondului este Fondul European de Investitii (FEI), prin Programul Operational Regional, co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Cei patru parteneri s-au întors în Romania „pentru a actiona ca agenti ai schimbarii si pentru a facilita dezvoltarea unui mediu antreprenorial performant”m mai spune Morphosis.

“Vedem oportunitati extraordinare în Romania. Suntem recunoscatori pentru încrederea care ne-a fost acordata de investitorii nostri si suntem nerabdatori sa colaboram cu antreprenorii romani care vor sa faca din business-urile lor povesti nationale si globale de succes. Credem ca mixul nostru unic de abilitati, dar si experienta acumulata pe plan local si international vor ajuta aceste companii sa-si valorifice potentialul. Avem o abordare hands-on si cautam mereu sa adaugam valoare companiilor in care investim” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partener Morphosis Capital.

Printre investitorii Morphosis Capital, pe langa Fondul European de Investitii, care a contribuit prin Programul Operational Regional, se numara si parteneri institutionali romani si globali, dar si investitori din mediul privat local si international.

Un element-cheie al strategiei Morphosis Capital Fund I este de a investi în acele companii care îsi doresc sa devina campioni nationali si internationali.

Echipa Morphosis Capital va oferi IMM-urilor beneficiare, pe langa investitia de capital, expertiza operationala, financiara, de marketing si vanzari necesare dezvoltarii si consolidarii business-ului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.