Iceberg dezvolta o platforma proprie de e-learning

iceberg_cub.jpg

iceberg_cubIcebergtm, lider in piata serviciilor de consultanta din Transilvania, se extinde pe noi piete prin implementarea unei noi platforme de e-learning.

Inovarea ca mod de a reusi pe piata

Thinking innovation, in traducere Gandim inovare, este sloganul Iceberg inca de la infiintarea companiei in 2005. Inovarea si creativitatea caracterizeaza serviciile de consultanta si training pe care cei 17 consultanti ai companiei le livreaza clientilor din Transilvania si din restul tarii. Desi Iceberg este cunoscuta pe piata in principal pentru serviciile sale de consultanta in management si in obtinerea de finantari (europene sau din alte surse), compania a dezvoltat in ultimii ani si alte linii de business, precum training sau consultanta in domeniul energiei. Dintre acestea, servicile de training au avut in ultimii ani cea mai mare rata de crestere – daca in 2012 serviciile de training au reprezentat doar 4% din cifra de afaceri a companiei, in 2013 aceste servicii au insemnat 24% din totalul veniturilor realizate.

Competitia cu companiile internationale din domeniu si dorinta permanenta de a inova au motivate decizia Iceberg de a construi pe experienta si cresterea acumulata in ultimii ani pe piata de training. „Avem expertiza in dezvoltarea si implementarea rapida de produse de training, si stim sa obtinem rapid rezultate pentru beneficiarii nostri” spune Ionut Tata – fondator si presedinte al Iceberg.

„Suntem constienti ca piata de training s-a contractat cantitativ si valoric in ultimii ani, iar clientii au devenit tot mai pretentiosi si specifici in nevoile lor. Pentru a creste prezenta noastra pe piata nationala de training si pentru a face primii pasi pe piata international, am ales sa investim in dezvoltarea unei platforme de e-learning proprii. Dupa ani in care am fost un nume cunoscut in consultanta manageriala lucrat asistat clienti in obtinere de fonduri, ne dorim parcurgerea acestor etape si experiente, astfel incat prin e-learning devenim un jucator national si, chiar, competitori globali”, a afirmat Ionut Tata – presedinte Icebergtm.

Viitorul companiei este strans legat de noile tehnologii

Echipa noastra este pasionata de noile tehnologii si de modul in care acestea pot contribui la imbunatatirea serviciilor si rezultatelor companiei. In paralel cu introducerea noii platforme de e-learning, vor fi transformate si procesele de lucru din cadru firmei, prin introducerea unei platforme de lucru colaborative si a unor sisteme de tip cloud computing. Prin aceste transformari, compania isi propune sa se mentina in avangarda tehnologica a companii de consultant din Romania. De altfel, Iceberg este implicate si in alte initiative menite sa promoveze si sa valorifice noile tehnologii. In 2013 compania a participat la infiintarea Clusterului pentru Tehnologie si Inovare, a carei presedintie este exercitata chiar de catre presedintele firmei.

„Astazi e-learningul este deja a doua cea mai importanta metoda de formare in randul corporatiilor multinationale. De ce? Pentru ca reduce costurile operationale si timpul consumat cu activitati de invatare cu 25 pana la 60% fata de metodele traditionale de formare” – a declarat Miruna Szilvasy, director al Iceberg si coordonator al implementarii platformei de e-learning.

„La nivel global, industria serviciilor au adotat cel mai rapid sistemele de e-learning – 26.7% din organizatii utilizeaza aceste sisteme, in timp ce pentru celelalte industri cifrele sunt semnificativ mai reduse: 18.8% pentru sectorul non-profit,  13.4% sectorul IT& C, 9.9% sectorul financiar, 7.4% sectorul retail, iar 23.8% pentru alte industrii. Motivele care a stat la baza introduceri sistemelor de e-learning au fost de fiecare data capacitatea de a atinge la o audienta vasta rapid si costurile operationale reduse.”

Experiente de invatare captivante

Succesul Icebergtm in piata de training poate fi determinat de capacitatea companiei de a dezvolta in mod constant si livra rapid catre beneficiarii sai continut angajant pus intr-o forma atragatoare. Arhitectura platformei de e-learning pe care compania o are in dezvoltare va permite livrarea mai multor tipuri de procese de invatare – soft skills, product knowledge,  compliance training, si orice alta forma de continut de tip e-learning. Viitorul continut al platformei de e-learning al companiei va fi adaptat cerintelor venite din partea clientilor – Iceberg primeste in mod constant cereri pentru a dezvolta si livra training in domeniul leadership, customer care, know-how specific unor produse, vanzari si management.

Platforma de e-learning va fi realizata cu sprijinul unei co-finantari obtinute din Fondul European de Dezvoltare Regionala si Bugetul de Stat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice si va fi dezvoltata si implementata pe parcursul urmatoarelor 16 luni. In 2014 vor fi testate diverse componente ale sistemului, urmand ca el sa fie in integime functional in 2015.

Pentru mai multe informatii: www.iceberg.ro, [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top