Granturile SEE “Eficienta Energetica” se lanseaza pe 30 ianuarie

energie-verde2.jpg

energie verdeMinisterul Economiei va organiza pe 30 ianuarie, in Bucuresti, conferinta de lansare a apelului “Depunere de proiecte in programul Eficienta energetica in industrie, pentru IMM-uri, cu finantare din fonduri ale Spatiului Economic European (SEE).

In luna februarie 2014, se vor organiza seminarii informative pentru acelasi apel in Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

Obiectivul specific al programului este reducerea amprentei de CO2, prin economia de energie in industrie si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Se acorda prioritate, conform punctajului, proiectelor ce asigura cea mai mare reducere a emisiilor de CO2 in raport cu resursele financiare alocate programului de granturi (tCO2/1000 euro).

Finantarea este de tip nerambursabil si consta in decontarea, in baza unei scheme de ajutor de stat pentru eficienta energetica, a cheltuielilor eligibile facute pentru realizarea proiectului. Se finanteaza proiecte care raspund obiectivelor si se incadreaza in grila de evaluare tehnica si financiara.

Valoarea totala este de 8.235.294 euro (fonduri SEE).

Valorile finantarilor nerambursabile pe proiect: minim – 200.000 euro, maxim – 700.000 euro.

Rata de finantare din fondurile nerambursabile ale programului (raportata la bugetul total al proiectului) nu poate depasi 70%. Diferenta pana la valoarea totala a proiectului se acopera de catre beneficiar – cel putin 30% din costurile eligibile, (surse proprii sau surse atrase).

Solicitantii eligibili: intreprinderile mici si mijlocii din sectorul industrial (IMM), exceptand urmatoarele sectoare (conform schemei de ajutor de stat): pescuit si acvacultura; constructia de nave; industria alimentara; industria carbonifera; industria siderurgica; fibrelor sintetice; productia primara a produselor agricole; sustinerea financiara a activitatilor de export, retele de distributie.

Evenimentul va avea si o componenta de cooperare bilaterala, care se va desfasura in a doua parte a zilei. Sunt incurajate proiectele bilaterale realizate in cooperare cu parteneri din statele donatoare (Regatul Norvegiei, Islanda, Liechtenstein).

Cei interesati sunt rugati sa completeze datele de contact in chestionarul creat online.

Data limita pentru declararea intentiilor de participare este 20.01.2014, ora 11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.