IFN Extra Finance amână încasarea ratelor pentru 15 zile

lei.jpg

IFN Extra Finance a luat decizia de a amâna cu 15 zile scadenţele clienţilor săi cu costuri zero, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat, luni, instituţia financiară nebancară.

“Clienţii noştri vor avea la dispoziţie o perioadă fără presiune pentru a-şi reveni financiar până la momentul în care lucrurile reintră în normal. Din informaţiile publice, vehiculate, sunt aşteptate forme de ajutorare a angajaţilor afectaţi, iar noi, prin adoptarea acestei prelungiri, dorim să eliminăm posibila presiune financiară experimentată de clienţii noştri”, a declarat Ştefan Dumitru, director general IFN Extra Finance, într-un comunicat remis AGERPRES.

Termenul poate fi prelungit în funcţie de analiza asupra evoluţiei impactului economic al acestei crize de coronavirus asupra clienţilor, spun sursele citate.

Clienţii instituţiei financiare nebancare pot beneficia de această prelungire prin simpla transmitere a unei cereri prin intermediul platformei Extra Simplu.

IFN Extra Finance este o instituţie financiară nebancară, înfiinţată în anul 2009, specializată pe acordarea de credite de nevoi personale online prin produsul Extra Simplu, pentru persoane fizice cu perioade cuprinse între 5 şi 45 de zile.

În aceste context, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a declarat duminică pentru AGERPRES că analizează amânarea plăţii ratelor bancare cu 90 de zile pentru românii care au credite imobiliare şi nu numai, în contextul pandemiei de coronavirus.

“În prezent, propun din perspectiva afectării interesului economic al consumatorului luarea în calcul a unei amânări de plată pentru 90 de zile a ratelor bancare pentru românii care au credite imobiliare, şi nu numai, bineînţeles cu respectarea contractelor, a legislaţiei… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.