IMM-urile pot merge la Finante pentru ajutorul de minimis

Autor: Ionut Tudorica           

De astazi, IMM-urile pot depune la Registratura Generala a Ministerului Finantelor Publice cereri de acord de principiu pentru acordarea de ajutoare minimis, suma totala alocata acestui program de ajutor fiind de 6,21 milioane de lei, au anuntat ieri Finantele.

Beneficiarii ajutorului de minimis sunt firmele care sunt încadrate în categoria întreprinderilor mici si mijlocii si au scop lucrativ, total sau partial. De asemenea, pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi, anteriori datei solicitarii, firmele trebuie sa nu fi primit ajutoare de minimis sau, daca au primit, acestea cumulate sa nu depaseasca plafonul echivalent în lei cu 200.000 euro, care este si suma maxima care poate fi luata prin aceasta schema de ajutor. Totodata, firma solicitanta trebuie sa nu aiba datorii la stat. În cadrul acestei scheme sunt considerate eligibile cheltuielile cu terenuri sau amenajari de te­renuri, constructii, echipamente tehnologice, aparate si instalatii de masurare, control si reglare, mijloace de transport pentru sustinerea activitatii întreprinderii, mobilier, aparatura birotica si echipamente de protectie.

Pentru obtinerea acordului de principiu pentru finantare, solicitantul trebuie sa transmita la Ministerul Finante lor o cerere de acord de principiu pentru finantare, însotita de o serie de documente justificative si mai multe declaratii pe propria raspundere, specificate în Hotarârea de Guvern nr. 1164/2007.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/imm_urile_pot_merge_la_finante_pentru_ajutorul_de_minimis-76793.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.