Impasul integrarii romilor, aderarea la SCHENGEN si slaba utilizare a Fondurilor UE

Impasul integrarii romilor, aderarea la SCHENGEN si slaba utilizare a Fondurilor UE– legaturi bolnavicioase sau testul ca Stat Membru al Romaniei ?-

Poate ca, intr-adevar, timpul dezbaterilor si simpozioanelor a trecut demult. Totusi, in perspectiva impasului european al integrarii romilor, al dilemelor legate de Aderarea la Spatiul SCHENGEN si al slabei absorbtii a Fondurilor UE, Statul roman are de trecut cateva probe extrem de dificile, de care depinde, de fapt, insasi credibilitatea locului sau ca Stat Membru al Uniunea Europeana.

Intr-un asemenea context tensionat, sub egida Platformei EU-RO Clearing Funds, Fundatia EUROLINK-Casa Europei – HouseofEurope.ro, va invita sa va implicati, participand activ prin sustinerea punctului Dvs de vedere la Masa Rotunda Europeana ce va avea loc la data de 15 octombrie 2010 la Palatul Parlamentului, Sala “Constantin Brancusi” (9.00-13.00h) sub genericul: Care este locul actual al Romaniei in UE ? Intre integrarea romilor si absorbtia Fondurilor UE. Presedintia Uniunii Europene reprezentata prin Ambasada Regatului Belgiei in Romania, a acordat amabilul sau sprijin initiativei si a delegat drept observator special Adjunctul diplomatic al Ambasadei, Dl Jose de PIERPONT, Consilier Politic, la lucrari. Totodata, principalul negociator al Guvernului roman pentru Acordul SCHENGEN, Dl Ministru Consilier Florin SAGHI, Directorul general al Directiei SCHENGEN din Ministerul Administratiei si Internelor a acceptat sa modereze si sa dezbata cu participantii stadiul actual al pregatirilor decisive ale aderarii Romaniei.

Partener Oficial este prestigioasa Societate de Avocati NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN. Participarea se face exclusiv pe baza acestei invitatii. Mentionam, totodata, ca am initiat un sondaj de opinie ad-hoc in cadrul unei Consultari Publice in sectiunea special dedicata de pe site-ul www.HouseofEurope.ro. In acest spirit, raspunsul Dvs la sondaj sau o contributie scrisa, continand observatiile, sugestiile si recomandarile Dvs. sunt mai mult decat binevenite. Ele vor constitui baza Documentului de Pozitie pe care intentionam sa il inaintam Consiliului European ce va avea loc in luna decembrie a.c.

Organizatiile interesate au posibilitatea sa se alature institutional ca Partener Institutional al Mesei Rotunde si al Ceremoniei de Decernare a Distinctiei Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana. Asteptam confirmarea expresiei Dvs. de interes privind participarea la eveniment, prin transmiterea Formularului de Inscriere atasat, pana cel tarziu la data de 10 octombrie 2010. In situatia in care doriti sa propuneti o interventie scrisa spre a fi publicata in Dosarul de Lucru al Mesei Rotunde, va rugam sa mentionati acest fapt in mod expres, indicand workshopul ales si tema. Cele mai incitante puncte de vedere si contributii stiintifice selectate vor fi prezentate ca mesaje, cat mai succint, in plenul evenimentului.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, cei interesati pot accesa sectiunea speciala de pe site-urile HouseofEurope.ro sau StructuralFunds.ro sau se pot adresa in scris la adresa [email protected] sau [email protected].About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.