In cadrul ADR-urilor din fiecare judet vor exista puncte de informare dedicate finantarilor nationale si europene

gutschein.jpg

Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania – ROREG a semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat infiintarii unui punct unic de informare si consiliere, in fiecare judet, cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene. Protocolul a fost semnat de Aura Raducu, ministru in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, si de Luminita Mihailov, vicepresedintele ROREG si director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

In vederea punerii in aplicare a protocolului, Agentiile pentru Dezvoltare Regionala urmeaza sa semneze cu Ministerul Fondurilor Europene acorduri de colaborare similare, dar la nivel individual particularizate in functie de nevoile identificate in fiecare regiune.

Furnizarea informatiilor cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene se va face in cadrul unui punct unic de informare si consiliere numit „one-stop-shop”. Acest punct unic de informare si consiliere judetean va functiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atat in ceea ce priveste furnizarea de informatii corecte si actualizate privind oportunitatile de finantare din diverse surse (din programe nationale sau din finantari ale Uniunii Europene) cat si in ceea ce priveste consilierea in dezvoltarea ideilor de proiect.

Specialistii care vor activa in cadrul acestor „one-stop-shop”-uri vor fi persoane cu experienta in domeniul fondurilor europene si/sau in colaborarea cu mediul de afaceri astfel incat sa asigure expertiza corespunzatoare. Acestia vor oferi informatii si consultanta, dar vor fi prezenti in judete si prin organizarea de evenimente dedicate.

ADR Centru deja furnizeaza lunar, tuturor celor interesati, informatii despre fondurile nerambursabile disponibile, sub forma unui Catalog al Surselor de Finantare Nerambursabila, pe patru tipuri de solicitanti, respectiv Societati Comerciale, Autoritati Publice Locale, ONG-uri si Universitati. Acesta se distribuie electronic tuturor celor care sunt inregistrati in baza de date a ADR Centru, prin transmiterea unui formular de inregistrare. Ce informatii se regasesc in Catalog sau ce trebuie sa stie o persoana fizica sau firma inainte de a solicita fonduri, este prezentat si intr-un material video realizat prin proiectul Europe Direct Regiunea Centru, coordonat de catre ADR Centru: (video).

Sursa: ROREG
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.