In cadrul Campaniei SAPS 2012 s-au primit pana acum 1,21 milioane cereri de plata

agricultura2.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca termenul limita pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata pentru anul in curs, fara penalizari, a fost de 15 mai 2012.

Pentru cererile depuse dupa aceasta data se aplica, la suma totala de plata, o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucratoare intarziere. Dupa data de 11 iunie a.c., cererea de sprijin nu mai este admisa la calcul.

Mentionam ca, in perioada 1 martie – 15 mai 2012, au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafata SAPS 2012, un numar de 1,21 milioane cereri de plata, pentru o suprafata de 9,27 milioane hectare. Din totalul cererilor 99,99% au fost depuse utilizand aplicatia electronica IPA Online, pentru 99,99% din suprafata solicitata la plata sprijinului financiar pe suprafata.

In cazul judetului Iasi, au fost depuse 30.558 cereri de plata pentru o suprafata de 236.037 ha. Toate cererile au fost depuse utilizand aplicatia IPA Online

Sprijinul financiar pe suprafata este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.