In premiera, proiect european pentru analiza eficientei si modernizarea activitatii Consiliului Judetean Mures

cj-mures.jpg

Consiliul Judetean Mures a obtinut o finantare de peste 600.000 lei in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa in vedere implementarii la nivelul institutiei a instrumentului de management al calitatii ISO 9001:2015, in baza caruia, in premiera, va analiza eficienta activitatii si isi va moderniza activitatea.

“Niciodata in cadrul Consiliului Judetean Mures nu s-a facut o analiza asupra eficientei si nu s-au luat masuri moderne pentru ca activitatea sa fie mai bine organizata din punct de vedere managerial. Este pentru prima data cand avem posibilitatea de a veni cu un set de instrumente prin intermediul carora sa realizam o astfel de analiza si sa luam masurile necesare pentru ca institutia sa aiba un sistem de management la un anumit standard, respectiv ISO 9001:2015. Acesta este un model de management care si-a dovedit eficienta la nivel international atat in mediul public cat si in mediul privat si prin intermediul aplicarii lui putem creste eficienta noastra si putem oferi servicii mai bune cetatenilor din judetul Mures”, a declaratPeter Ferenc, presedintele CJ Mures.

Valoarea totala a proiectului ISO 9001:2015 – Dovada calitatii in activitatea Consiliului Judetean Mures, care a fost acceptat pentru finantare in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa este de 617.187,55 lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 604.843,55 lei (98%).

“Desi cel mai des, se vorbeste despre sisteme de management al calitatii in mediul privat, consideram ca activitatea in mediul public/administrativ poate fi asimilata activitatii din mediul privat, singura diferenta constand in faptul ca ‘profitul’ unei institutii publice se cuantifica prin calitatea serviciilor oferite si gradul de satisfactie al beneficiarilor acestor servicii”, a aratat Peter Ferenc.

Obiectivul general al proiectului este eficientizarea activitatii Consiliului Judetean Mures prin implementarea in activitatea curenta a unui instrument de management al calitatii recunoscut international pentru furnizarea de servicii publice, care sa vina in asteptarea beneficiarilor.

Intre obiectivele specifice, corelate cu rezultatele asteptate ale proiectului se regasesc introducerea la nivelul CJ Mures a sistemului de management al calitatii ISO 9001:2015, dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor personalului de conducere si executie din aparatul de specialitate al institutiei, drept pentru care 54 de persoane din cadrul aparatului de specialitate vor beneficia de instruire specifica in domeniile: management strategic, managementul calitatii si audit de calitate.

In plus, se urmareste dezvoltarea unui sistem informatic care sa eficientizeze legatura intre responsabilii cu managementul calitatii din cadrul fiecarei structuri organizatorice a Consiliului Judetean Mures si informarea tuturor autoritatilor publice locale ale unitatilor administrativ teritoriale din judet (102 UAT-uri) si a institutiilor subordonate (22 institutii) asupra rezultatelor proiectului si asupra importantei implementarii unui sistem de management al calitatii.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.