Incep inscrierile in Programul EMPRETEC 2017

por-ghid-finantare.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat anunta lansarea aplicatiei de inscriere in cadrul programului UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, incepand cu data de 20 Iunie ora 10.00.

Status: Inactiv
Depunere: 7 iulie 2017
Suma: 504.000 lei.

Obiectivul programului

Obiectivele Programului sunt: sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, crearea de noi locuri de munca, cresterea numarului de intreprinderi mici si mijlocii capabile sa faca fata competitiei si fortelor concurentiale in conditiile globalizarii pietelor.

Programul isi propune:

-identificarea intreprinzatorilor de succes;
-dezvoltarea competentelor personale antreprenoriale si a capacitatii manageriale;
-dezvoltarea comportamentului antreprenorial cu scopul crearii de noi afaceri cu caracter inovativ;
-dezvoltarea metodelor moderne de afaceri precum și generarea de idei noi de afaceri și de produse noi;
-mobilizarea resurselor antreprenoriale romanesti si intarirea dinamismului antreprenorial al intreprinderilor mici si mijlocii din Romania;
-incurajarea schimbului de experienta si a dezvoltarii relatiilor pe plan local dar si la nivel international;
-dezvoltarea capacitatii intreprinderilor mici si mijlocii de a elabora si implementa strategii de afaceri competitive;
-sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii pentru extinderea pietelor de desfacere si cresterea exporturilor;
-dezvoltarea contactelor si retelelor de afaceri in afara Romaniei si initierea de cooperari transfrontaliere.

Pentru anul 2017, MMACA continua integrarea programului EMPRETEC in structura institutionala de sprijin a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii pentru dezvoltarea antreprenoriatului din Romania.

Derularea programului

In cadrul acestui program OTIMMC sunt arondate Centrelor EMPRETEC astfel:

  • Centrul Regional EMPRETEC Transilvania: OTIMMC Cluj;
  • Centrul Regional EMPRETEC Sud-Est: OTIMMC Constanta.
  • Centrul Regional EMPRETEC Oltenia-Banat: OTIMMC Craiova;.
  • Centrul Regional EMPRETEC Moldova: OTIMMC Iasi.

OTIMMC vor asigura organizarea si desfasurarea workshop-urilor astfel:

-propun impreuna cu trainerii locatiile de desfasurare a workshop-urilor astfel incat acestea sa respecte standardele de calitate impuse de UNCTAD;
-pregatesc si organizeaza impreuna cu trainerii interviurile participantilor;
-mentin legatura si comunica cu trainerii si participantii in vederea bunei organizari si desfasurari ale workshop-urilor.

OTIMMC responsabile de desfasurarea celor 4 workshop-uri vor comunica MMACA locatiile si perioada de desfasurare a acestora pentru a fi publicate pe site-ul www.aippimm.ro.

Inregistrarea formularelor de participare la workshop-urile organizate in cadrul primului stadiu al Programului se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro. Se considera ca, prin inscrierea la Program, aplicantul este de acord cu furnizarea in favoarea MMACA a anumitor date cu caracter personal (de exemplu: CNP, adresa de domiciliu, etc), date care vor fi securizate in cadrul Registrului Unic Electronic al Programului.

MMACA, OTIMMC, precum si participantii la Program nu vor permite sau facilita folosirea de catre terti a datelor referitoare la nume, brand, metodologie, logo si material de training. in acest scop, paricipantii la Program vor completa angajamentul prevazut in anexa nr.3.

Bugetul programului

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2017 aprobat prin Legea bugetului de Stat pe anul 2017 nr. 6/2017 este de 504.000 lei.

Prin implementarea programului in anul 2017 se estimeaza acordarea de ajutor unui numar de minimum 100 de beneficiari, persoane fizice.

MMACA administreaza, gestioneaza si deruleaza direct sau prin intermediul organizatiilor ori institutiilor de drept privat programele de incurajare si stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, finantate de la bugetul de stat la nivel national si la nivel local, prin intermediul Oficiilor Teritoriale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, denumite in continuare OTIMMC, a caror lista este prevazuta in anexa nr.2, si asigura managementul financiar si/sau tehnic al fondurilor alocate de la bugetul de stat, conform Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, care transpune in legislatia nationala Recomandarea CE nr. 361 din data 6 mai 2003, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L124 din data de 20 mai 2003.

Pentru realizarea programului se aloca de la bugetul de stat pentru anul 2017 suma de 504.000 lei, impartita in mod egal celor 4 OTIMMC organizatoare: Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, care incheie parteneriate cu institutii publice si/sau private, contracteaza serviciile specifice organizarii workshop-urilor de pregatire antreprenoriala UNCTAD/EMPRETEC, asigura publicarea pe site-ul www.aippimm.ro a locatiilor si perioadelor de desfasurare a acestora si asigura cheltuielile de organizare si promovare a workshop-urilor, precum si onorariile trainerilor pentru sustinerea celor 4 workshop-uri. Onorariile trainerilor nu vor depași suma de 42000 lei/workshop.

Beneficiarii programului

Pot beneficia de prevederile Programului persoanele fizice care indeplinesc cumulativ, la data depunerii formularului de inscriere in program prevazut in anexa nr. 1, urmatoarele criterii de eligibilitate:

-sunt cetateni romani sau cetateni straini vorbitori de limba romana;
-au studii medii sau superioare definitivate cu diploma de Bacalaureat/Licenta sau adeverinta care sa ateste finalizarea studiilor;
-se inscriu la activitatile prevazute in Program, prin completarea formularului de inscriere;
-participa pentru prima data la un atelier EMPRETEC;
-declara pe propria raspundere ca vor participa continuu la toate activitatile workshop-ului pe perioada tuturor celor 9 zile de curs sub sanctiunea interzicerii aplicarii la programele nationale derulate de catre MMACA o perioada de 3 ani.
prezinta adeverinta ca sunt apti din punct de vedere medical pentru efort.

Proiectele se vor depune online aici.

Documentatie

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top