Incepe reabilitarea, cu fonduri europene, a Drumului Bistritei

00171157_large.jpg

Consiliului Judetean Cluj informeaza ca presedintele instituţiei, Alin Tise, a semnat autorizatia de construire in vederea demararii lucrarilor de executie pentru ultimul din cele cinci sectoare care fac parte din Drumul Bistritei, drum ce va fi reabilitat cu fonduri europene.

Fiind cuprins intre pozitiile kilometrice 0+000 si 16+933,100, sectorul in cauza al drumului judetean 161 este inclus in proiectul de imbunatatire a infrastructurii rutiere de importanta regionala – Traseu Regional Transilvania de Nord, Drumul Bistritei.

„Faptul ca, la un interval extrem de scurt dupa ce am semnat contractul de finantare am reusit sa emitem autorizatiile de construire pentru toate sectoarele aferente Drumului Bistritei se explica prin dorinta de a implementa cât mai prompt acest proiect european. in aproximativ doua luni, dupa validarea de catre SEAP a documentatiei, societatile interesate vor putea deja depune oferte de lucrari”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Necesitatea reabilitarii tronsonului de drum judetean ce face legatura intre drumul national DN16 (Reghin-Apahida) si drumul national DN1C (Cluj-Napoca – Dej) a fost determinata de starea tehnica extrem de degradata a acestuia.

In prezent, sectorul in cauza are numeroase portiuni pe care imbracamintea asfaltica lipseste, sistemul de colectare si evacuare a apelor pluviale nu functioneaza corespunzator, exista numeroase denivelari si gropi precum si podete de descarcare a apelor nefunctionale sau chiar lipsa.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.