Informare de presa

La nivelul judeţului Iaşi, în cadrul campaniei SAPS 2010 au fost depuse, până în prezent, 20.657 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 70.874 hectare.

În ceea ce priveşte Campania SAPS 2009, fermierii au beneficiat, până în prezent, de plăţi pe suprafaţă de circa 11,4 milioane euro. Din plăţile efectuate, peste 7,9 milioane de euro reprezintă avansul din SAPS 2009, de care au beneficiat 26.453 fermieri, începând cu data de 16 octombrie 2009. Totodată, 19.637 fermieri au primit, până în prezent, diferenţa din SAPS şi Plata Naţională Directă Complementară (CNDP) destinată sectorului vegetal, în sumă de circa 3,5 milioane euro.

Reamintim că, potrivit regulamentelor europene, plata pe suprafaţă se acordă în intervalul 1 decembrie – 30 iunie, pentru anul anterior în care s-au depus cererile. Pentru Campania SAPS 2009, conform Regulamentului CE nr. 691/2009, plata s-a efectuat începând cu 16 octombrie.

Asigurăm toţi fermierii care au depus cereri de sprijin şi care îndeplinesc condiţiile impuse de legislaţia europeană şi naţională, dintre care exemplificăm:

– exploatează un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1ha iar suprafața parcelei agricole este de cel puțin 0,3 ha sau 0,1 ha în cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, viticole sau arbuștilor fructiferi

– declară toate parcelele

– respectă Bunele Condiții Agricole și de Mediu – GAEC pe toată suprafața fermei, etc.,

că vor primi în perioada următoare sumele la care sunt îndreptăţiţi, însă plata se poate autoriza doar după clarificarea tuturor discrepanţelor identificate în datele declarate de către beneficari în cereri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.