Mai multi bani pentru programul Rabla. Ministerul Mediului: „Vrem mai multe masini electrice”

646x404.jpg

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat intr-o conferinta de presa va vrea mai multe masini electrice pe strazi. Guvernul a alocat mai multi bani pentru programul Rabla, ale carui fonduri au fost deja epuizate.

In acest an, bugetul alocat pentru programul „Rabla Clasic” a fost de 180 de milioane de lei, in timp ce pentru „Rabla Plus” a alocat 45 de milioane de lei. si in 2017, pentru programul Rabla Plus valoarea voucherului acordat a ramas la 6.500 de lei, similar cu cel din 2016 si 2015.

In schimb, romanii care au achizitionat o masina suta la suta electrica au beneficiat de o subventie, in cadrul programului Rabla Plus, de 10.000 de euro. Pentru a primi acesti bani, beneficiarii nu au fost obligati sa dea la schimb o masina veche. Cei care au optat pentru un autoturism electric-hibrid, au primit un ecotichet cu o valoare de 20.000 de lei.

„De asemenea, cele doua programe pot fi cumulate astfel incat o persoana poate beneficia atat de ecotichetul acordat pentru achizitia unui autovehicul 100% electric, electric-hibrid, cat si de prima de casare acordata prin Rabla Clasic doar in situatia in care beneficiarul caseaza si radiaza un autoturism mai vechi de 8 ani”, anuntau oficialii in iunie, cand a demarat programul.

Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national prevede introducerea de praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achizitia carora se poate obtine prima de casare, plecand de la 130 g/CO2/km in anul 2017, pana la o valoare de maxim 95 g/CO2/km in anul 2019.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.