Inscrierea Startup Nation la jumatatea perioadei. Laufer: Ma asteptam la mai multi aplicanti

euro_fisicuri.jpg

A trecut jumatate din perioada de inscriere in programul Startup Nation 2017, prin care statul urmeaza sa ofere pana la 200.000 de lei, ajutor nerambursabil unor firme foarte noi, iar Ministerul pentru Mediul de Afaceri spune ca a cerut deja suma maxima la rectificarea bugetara.

Vineri, la ora 10.00, cand s-a implinit jumatate din peroada de depunere de 30 de zile, erau inregistrate 3.111 dosare in Programul Startup Nation 2017, pe aplicatia electronica deschisa pe site-ul oficial aippimm.ro , in conditiile in care Guvernul si-a propus sa ajunga la 10.000 de firme pe care sa le finanteze in schema de minimis.

”Sunt aproximativ 8.000 de useri care si-au creat cont (pentru aputea folosi aplicatia electronica de depunere – n.r.) si undeva la 3.000 de planuri de afaceri depuse. Nu zic ca este un rezultat bun sau rau, ma astepta la mai mult, dar trebui sa iau in calcul ca toata criza politica a picat exact pe programul Startup Nation. Exact dupa doua zile de la lansare, a inceput criza. Foarte multi oameni mi-au scris sa ma intrebe <<se mai face programul, se blocheaza?>>. Am raspuns la sute de mesaje si spun si acum: se face programul Startup Nation” – a spus noul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan laufer, la o conferinta.

El a subliniat ca a cerut deja Guvernului sa aloce la rectifcarea bugetara suma maxima, de 1,2 miliarde de lei, pentru acoperirea creditelor de angajament cu credite bugetare.

”Deja am inceput discutiile pe rectificare si am cerut suma maxima alocata” – a sustinut Laufer, la conferinta Finantari pentru IMM-uri, organizata de Consiliul National al intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR)..

Reamintim ca sesiunea de inscriere a planurilor de afaceri in programul de ajutor de minimis s-a eschis pe 15 iunie, ora 10.00 si este programata sa dureze pana pe 14 iulie 2017, ora 20.00, in aplicatia elecronica deschisa pe site-ul oficial aippimm.ro.

Statul spune ca intentioneaza sa finanteze 10.000 de firme prin Programul Startup Nation 2017.

In cadrul Programului Start Nation, microintreprinderile si firmele mici si mijlocii (IMM) infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017 ar putea obtine fonduri nerambursabile de la stat in valoare de pana la 200.000 de lei, pentru investitii, in anumite conditii.

Guvernul a alocat 500 milioane lei, credite bugetare, care vor putea fi folosite pentru finantarea solicitantilor din mediul urban, in afara Bucurestiului si a judetului Ilfov, bani care ar urma sa fie decontati ulterior de stat de la Uniunea Europeana. De asemenea, pentru firmele din Bucuresti, Ilfov si mediul rural national sunt credite de angajament de 1,2 miliarde de lei, insa este necesar ca Guvernul sa adopte o rectificare bugeara pentru alocarea efectiva a acestor bani in buget.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.