Florin Jianu: Sapte din 10 intreprinzatori din Romania se autofinanteaza; Romania are nevoie de o sofisticare a instrumentelor de finantare

florin-jianu-436x291.jpg

Romania are nevoie de o sofisticare a instrumentelor financiare, iar la ora actuala, pe plan local, sapte din 10 intreprinzatori se autofinanteaza, a declarat, vineri, intr-o conferinta de specialitate, Florin Jianu, reprezentant al Consiliului National pentru intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) si fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

“In domeniul IMM-urilor, statisticile sunt bazate pe Carta Alba a IMM-urilor din 2016. Pe 14 iulie 2017, vom lansa o noua editie a acestei Carte. Datele statistice din cea mai noua Carta arata ca 7 din 10 intreprinzatori se autofinanteaza. Fondurile europene si fondurile nationale de finantare sunt mai putin atractive pentru mai putin de 4% dintre cei 3 din 10, care au mai ramas. Principalele bariere in ceea ce inseamna instrumentele financiare si de creditare in general il reprezinta costurile si lipsa de garantii. in egala masura, nevoile de finantare pe care le au intreprinzatorii se refera la capitalul de dezvoltare, dezvoltarea de noi produse si la investitia in echipamente si noi tehnologii. Pornind de la aceste date statistice, cred ca aceasta constructie a fondurilor si a instrumentelor financiare e extrem de importanta in acest eco-sistem de afaceri. Cred ca Romania are nevoie de un grad de sofisticare a instrumentelor de finantare. Nu mai putem merge strict pe zona creditarii sau pe zona granturilor nationale sau europene. Au aparut noi forme de economie, precum intreprinderile sociale”, a spus Jianu.

Potrivit oficialului, Romania are nevoie de instrumente financiare valide care sa fie puse in practica.

“Din felul in care am vazut constructia instrumentelor financiare, ele sunt diverse si acopera o paleta mare de nevoi, de la Start-Up-uri pana in zona intreprinderilor medii si a intreprinderi mari, dar si a intreprinderilor sociale. Romania are nevoie de instrumente financiare valide care sa fie puse in practica. Daca avem aproape 590 de milioane de euro care, la randul lor, creeaza de mai mult de trei ori credite, subventii, s.a.m.d”, a mentionat Florin Jianu.

Consiliul National al IMM-urilor in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si cu sprijinul BCR, organizeaza, vineri conferinta “Finantari pentru IMM-uri si intreprinderi sociale prin programele operationale”.

Conferinta are ca scop prezentarea instrumentelor financiare alocate IMM-urilor si intreprinderilor sociale prin programele operationale si identificarea mecanismelor de valorificare a acestora, axandu-se asupra urmatoarelor tematici: prezentarea instrumentelor financiare dedicate IMM-urilor, prezentarea instrumentului FEIS, bune practici in valorificarea oportunitatilor de finantare europene, propuneri si recomandari de crestere a gradului de absorbtie a fondurilor europene si prezentarea Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM).

Sursa: Agerpres

One thought on “Florin Jianu: Sapte din 10 intreprinzatori din Romania se autofinanteaza; Romania are nevoie de o sofisticare a instrumentelor de finantare”

  1. Balici Mihai spune:

    Pacat ca acest om atat de competent si cu atat de multa experienta in domeniul IMM nu a fost nominalizat ministrul IMM
    PSD asta parca isi pune oameni sa se faca de rusine si chiar sa aduca tara in criza
    Pacat ca au fost votati in majoritate ,oamenii au avut mare incredere , iar ei in loc sa puna crema de oameni competenti (slava domnului sunt destui) ,parca cineva ii saboteaza si in final sa se faca de rusine
    Pacat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.