Ionut Nechita, managerul uneia din cele mai cunoscute firme de consultanta a trecut in nefiinta

gethumb.details.php_.jpg

Ionut NechitaIonut Nechita, proprietarul Avensa Consulting, una dintre cele mai mari firme de consultanta din tara, a trecut in nefiinta la doar 38 de ani. Potrivit informatiilor aflate de la prieteni apropiati familiei indurerate, acesta a decedat in urma unei lungi suferinte, cauzate de un cancer la pancreas, in faza terminala. Nechita era vazut drept un model in domeniul consultantei in proiectele cu finantare europeana. 

Nascut pe data de 6 august 1976 la Iasi, Nechita a fost licentiat al Facultatii de Economie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, dupa care a urmat cursuri aprofundate in domeniul comertului intraeuropean. In anul 2005, acesta si-a definitivat studiile in domeniul relatiilor economice internationale prin sustinerea doctoratului. Pe piata muncii acesta a intrat in 1997, atunci cand a devenit consultant imobiliar la Agentia “Meridian Service” din Iasi, unde nu a stat insa foarte mult.

Ulterior, Nechita a devenit city manager si responsabil pentru coordonarea diferitelor proiecte de market research la o firma din Bucuresti, iar in 2000 era consultant pe regiunea Moldova al societatii Kompass. Un an mai tarziu, omul de afaceri figura in pozitia de consilier la Hitrom SA Vaslui. In 2003, acesta a infiintat Avensa Consulting SRL, unitate cu care a realizat si implementat la nivel national proiecte de dezvoltare pentru programe de preaderare si postaderare pentru un numar de peste 200 de clienti publici si privati, cu o valoare totala a proiectelor de peste 250 milioane euro.

Mason si un impatimit al luptelor martiale, Nechita lasa Avensa cu afaceri de 9,5 milioane lei anul trecut si un profit de jumatate de milion de lei. In cadrul firmei figureaza 31 de salariati, potrivit informatiilor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

Sursa: Ziarul de Iasi

One thought on “Ionut Nechita, managerul uneia din cele mai cunoscute firme de consultanta a trecut in nefiinta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.