Interes al beneficiarilor REGIO pentru buna implementare a proiectelor in Regiunea Nord-Est

seminar-regio-17-07-2014.jpg

SONY DSCAgentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Organism Intermediar pentru gestionarea Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Nord-Est, vine in sprijinul beneficiarilor de fonduri europene prin POR cu sesiuni de informare si instruire privind procedura simplificata de achizitii de bunuri, servicii si lucrari, modificarea si monitorizarea contractelor de finantare, dar si privind mecanismul decontarii cererilor de plata.

In acest context, in perioada 16-17 iulie 2014, OI POR din cadrul  ADR Nord-Est a organizat la Piatra Neamt doua sesiuni de informare cu beneficiarii privati ce au semnat contracte de finantare pentru sprijinirea mediului de afaceri sau pentru dezvoltarea turismului.

Cei aproximativ 60 de participanti, membri ai echipelor de implementare a proiectelor, manageri de proiect, responsabili financiari, au aflat detalii legate de aplicarea Ordinului nr. 1120/2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privati in cadrul proiectelor finantate din instrumente structurale, posibilitatile de modificare a contractelor de finantare si metodele prin care acestea pot fi formalizate, precum si regulile de eligibilitate a cheltuielilor.

In cadrul acestor sesiuni de informare, a fost reiterat si detaliat mecanismul decontarii cererilor de plata, instrument de noutate si extrem de util beneficiarilor privati in vederea implementarii proiectelor finantate in cadrul Programelor Operationale, in conditii de securitate financiara.

Expertii OI POR au subliniat importanta respectarii termenelor de depunere si acordarii unei atentii sporite in intocmirea dosarelor cererilor de rambursare si de plata, pentru a facilita procesarea acestora, in interesul tuturor partilor implicate. Nivelul inalt de interactivitate, volumul mare de intrebari si diversitatea acestora, denota faptul ca acest demers al OI POR raspunde unei nevoi reale a beneficiarilor de a se familiariza cu termenii de implementare a  proiectelor, dar si de a gasi solutii pentru probleme specifice.

OI POR recomanda beneficiarilor de finantare sa tina legatura cu ofiterii de contract pentru punerea in practica a acestor prevederi legislative, asigurandu-i de toata disponibilitatea ADR Nord-Est.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.