Interes ridicat fata de Axa prioritara 1 a Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 pentru finantarea unor activitati de cercetare-dezvoltare-inovare

2.jpg

Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020 finanteaza in cadrul axei prioritare 1 „Promovarea Transferului Tehnologic” investitii in crearea si dezvoltarea infrastructurilor de inovare si transfer tehnologic, respectiv achizitionarea de servicii de transfer tehnologic specifice.

Mecanismul de implementare al axei prioritare 1 – Promovarea transferului tehnologic prevede parcurgerea urmatoarelor etape:

  • Etapa 1 – Realizarea Documentului Cadru Regional la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare care va fundamenta domeniile regionale de specializare inteligenta in sensul orientarii acestora catre sectoare economice clare;
  • Etapa 2 – Apel regional pentru scrisori de intentie din partea infrastructurilor de inovare si transfer tehnologic;
  • Etapa 3 – Discutarea si analizarea scrisorilor de intentie;
  • Etapa 4 – Depunerea cererilor de finantare de catre infrastructurile de inovare si transfer tehnologic prin procedura standard de depunere a POR 2014-2020, la nivel regional.

La nivelul Regiunii Vest, scrisorile de intentie au fost depuse de universitati, de institute de cercetare-dezvoltare, precum si de companii private cu preocupari in domeniul cercetarii-dezvoltarii-inovarii, vizand crearea si dezvoltarea de noi infrastructuri de inovare si transfer tehnologic.

Aceste scrisori de intentie au fost prezentate in cadrul celei de-a doua intalniri a Consortiului Regional de Inovare (CRI) al Regiunii Vest, entitate cu rol consultativ in elaborarea, implementarea si monitorizarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligenta Regiunea Vest si in analizarea ideilor de proiect destinate structurilor de inovare si transfer tehnologic finantabile in cadrul axei prioritare 1 a Regio-POR 2014-2020. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) are rolul de coordonator al acestei structuri parteneriale regionale. Intalnirea CRI al Regiunii Vest a avut loc in data de 17.08.2017, la sediul ADR Vest din Timisoara.

De asemenea, in cadrul acestei intalniri a CRI al Regiunii Vest au fost prezentate participantilor versiunile in lucru ale ghidurilor specifice ale solicitantului pentru axa prioritara 1 – aceste ghiduri pot fi accesat de pe pagina web a ADR Vest (http://adrvest.ro/apeluri-in-consultare-publica/). In contextul acestei intalniri, ADR Vest a prezentat participantilor evolutia proiectului Monitoris3 – proiect in cadrul caruia ADR Vest este partener – si modele de buna practica norvegiene privind sustinerea inovarii.

Sursa: ADRVEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.