Corina Cretu a aprobat alocarea a 66,5 milioane de euro pentru continuarea a doua proiecte de modernizare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din judetele Arad si Mehedinti

corina-cretu.jpg

Aproximativ 66,5 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in doua mari proiecte de infrastructura a apei in Romania. Cofinantarea pentru faza a doua a proiectelor este asigurata prin acest Fond, in cadrul actualei perioade de programare (2014-2020).

“Fiecare euro investit in statele membre, prin politica de coeziune, conteaza; iar aceste doua proiecte reprezinta un nou exemplu concret al unei Europe careia ii pasa de bunastarea cetatenilor ei. Sper ca lucrarile sa fie finalizate in termenele prevazute, pentru ca astfel de investitii cofinantate cu bani europeni vizeaza atat imbunatatirea conditiilor de viata a multor romani, cat și protejarea mediului inconjurator”, a declarat comisarul european Corina Cretu.

In judetul Mehedinti, 39 de milioane de euro vor fi investite in faza a doua a proiectului “Extinderea si modernizarea sistemului de apa și canalizare”. Astfel, vor putea fi finalizate lucrarile la sistemele de distributie si tratare a apei, cu accent pe reabilitarea a 7 izvoare de apa potabila, construirea a 8 rezervoare de depozitare si modernizarea retelei de apa potabila si canalizare in lungime de peste 200 de km. Proiectul urmeaza sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2019, asigurandu-se astfel servicii publice de apa și canalizare de calitate pentru aproximativ 140.000 de locuitori din judet.

In judetul Arad, aproximativ 27,5 milioane de euro sunt destinate fazei a doua a proiectului “Extinderea si modernizarea sistemului de apa si canalizare”, in cadrul caruia sunt prevazute, intre altele, lucrari pentru prelungirea retelei de distributie a apei si modernizarea a 6 uzine de tratare a apelor reziduale, in beneficiul a aproximativ 253.000 de locuitori.

Demarate in exercitiul bugetar 2007-2013, ambele proiecte au beneficiat pana acum de cofinantare, prin Fondul de coeziune, de 76,2 milioane de euro – sistemul de apa din judetul Arad – si, respectiv, 10,6 milioane de euro – sistemul de apa din judetul Mehedinti.

Sursa: europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.