INTERREG IPA Romania-Serbia: prelungirea termenului de depunere a propunerilor de proiecte

romania-serbia.jpg

Comitetul Comun de Monitorizare a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia a decis, in data de 23 martie a.c, schimbarea termenului pana la care se pot depune propuneri de proiecte in cadrul celui de-al doilea apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia, oferind initiatorilor de proiecte o perioada suplimentara de aproximativ 3 saptamani pentru pregatirea si scrierea proiectelor.

Analizand argumentele exprimate la nivel regional transfrontalier, precum si dorinta de a avea propuneri de proiecte performante, Comitetul Comun de Monitorizare a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia a decis stabilirea datei de 24 aprilie 2018, ora 16.00, ora locala a Romaniei, ca nou termen-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte transfrontaliere romano-sarbe, in mod exclusiv prin accesarea portalului e-MS.

Decizia de a prelungi perioada de depunere a propunerilor de proiecte de la data de 30 martie 2018 la data de 24 aprilie 2018 este bazata pe solicitarile primite din partea mai multor potentiali beneficiari din ambele tari, initiatori de proiecte transfrontaliere romano-sarbe, care doresc crearea unor proiecte de buna calitate.

Incepand din luna noiembrie 2017, odata cu lansarea celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte, autoritatile de implementare au organizat mai multe workshop-uri si evenimente de prezentare in Romania si Serbia, existand un interes deosebit de ridicat din partea initiatorilor de proiecte, cum este cazul scolilor, spitalelor, organizatiilor nonprofit si autoritatilor publice locale si regionale. Autoritatile de implementare ofera in continuare tot suportul necesar celor interesati, inclusiv prin intermediul serviciului de informare Help Desk, deschis in cadrul Secretariatului Comun al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara.

Suma alocata pentru acest apel de propuneri de proiecte este de aproximativ 20 de milioane de euro. Potentialii beneficiari, precum si toti cei interesati de cooperarea transfrontaliera romano-sarba pot obtine mai multe informatii accesand site-ul programului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.