INTERVIU George Safir: Pentru a ne compara cu celelalte state din UE trebuie sa crestem puterea de cumparare si pe cea de consum

george-safir-vaslui.png

george-SafirIn cadrul Conferintei Afaceri.ro Vaslui 2014, organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, Arhipelago Interactive si APEC (Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii), George Safir, director executiv al Safir SRL a acordat un interviu in care a vorbit despre succesul in afaceri, atragerea de fonduri in afacerile agricole, dar si despre exporturi.

Intreprinzatori.ro: Sunteti unul dintre intreprinzatorii cu cea mai puternica ascensiune in aceasta zona (Vaslui, n.red.). Carui fapt se datoreaza acest succes al dumneavoastra, aceasta crestere?

George Safir: Doar prin munca si perseverenta poti ajunge sus. Daca nu muncesti nu faci nimic. Intr-adevar, m-au ajutat si fondurile europene foarte mult, daca nu aveam acces la ele, nu ajungeam aici – am implementat 4 proiecte. Dar, revenind la intrebare: doar prin munca.

Intreprinzatori.ro: Chiar am observat ca cele mai mari investitii ale dumneavoastra au avut cofinantare de la Uniunea Europeana. Ce sfaturi ati da oamenilor care doresc sa acceseze astfel de fonduri?

G.S.: Alocarea de fonduri europene, daca ar functiona in continuare la fel cum a functionat pana prin 2010, ar fi o gura de oxigen pentru oricine, fiind foarte bune pentru dezvoltare, in cazul in care le aplici cu cap si pentru dezvoltare. Noi asa ne-am dezvoltat mult: depuneam proiectul, in 3 luni primeam raspunsul, apoi ne apucam de treaba – asa am reusit sa implementam un proiect de 1 milion de euro intr-un an de zile, de la momentul in care l-am depus pana am luat toti banii. Dar asta nu inseamna ca am cumparat o masina si atat; am investit in constructii, utilaje. Poate ca atunci mergeau lucrurile mai repede, in maxim 3 luni primeai aprobare pentru un proiect depus. Acum acest timp par sa se mai fi marit.

Intreprinzatori.ro: Toate investitiile pe care le-ati facut pana acum sunt doar la nivelul judetului Vaslui? V-ati extins si in afara judetului sau aveti de gand sa faceti asta?

G.S.: Toate sunt in judetul Vaslui, fiind cumva integrate, dar si pentru a reduce din anumite costuri (cum ar fi cele legate de transport): fermele sunt aici, FNC (Fabrica de Nutreturi Concentrate) si abatoarele sunt aici. Am avut tentative sa achizitionam ferme in alte judete, dar nu a fost sa fie.

Citeste continuarea interviului pe Intreprinzatori.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.