INTERVIU Teodora Gheorghevici: „Esecul exercitiului 2007-2013 este o lectie buna, iar viitorul ne va oferi mai multe sanse”

Teodora_Gheorghevici.jpg

Teodora_GheorgheviciTeodora Gheorghevici a intrat pe piata de consultanta, pe cont propriu, in anul 2009 si a oferit consultanta pe probleme legate de alegerea liniilor de finantare si elaborarea cererilor asistandu-i pe beneficiari atat in faza de depunere, cat si in cea de implementare a proiectelor.

Finantare.ro: Ati lucrat la diverse proiecte europene cu 10 ani inainte ca Romania sa devina membru UE. Cum au fost inceputurile?

Teodora Gheorghevici: Am lucrat la implementare de proiecte Phare, Leonardo, Matra, Cross si direct de la Comisia Europeana incepand cu anul 1997. Din 2007 m-am ocupat si de coordonarea proiectelor, iar din 2009 am experienta atat in scriere si implementare proiecte finantate din FSE si POSDRU, cat si in formare acreditata pentru manageri de proiect si formatori.

Finantare.ro: Ce ne puteti spune despre „palmaresul” dvs. in materie de proiecte POSDRU?

T.G.: Am acordat sprijin in scrierea a 18 cereri de finantare pentru proiecte de dezvoltare a resurselor umane prin formare, in special in cadrul Centrului de Resurse Socio-Umane si Educatie Europeana din Bucuresti.

Finantare.ro: Ce presupune munca unui consultant in materie de atragerea fondurilor nerambursabile?

T.G.: In hatisul zecilor de linii de finantare existente si a miilor de pagini de reglementari, un potential beneficiar se poate rataci cu usurinta. Rolul nostru, al consultantilor, este sa clarificam pentru beneficiar mai multe aspecte. In primul rand, sa vedem daca exista posibilitatea reala a realizarii planurilor pe care le are, in raport cu propriile capacitati, dar si cu liniile de finantare potrivite scopurilor sale, cu alte cuvinte analiza eligibilitatii.

Urmatoarea preocupare este gasirea surselor optime de finantare/cofinantare si completarea unei cereri de finantare, cu toate explicatiile si documentatiile aferente.

Un consultant se implica de multe ori si in derularea proiectului propriu-zis, oferind asistenta beneficiarului, facand evaluari periodice si raportari tehnico-financiare, cereri de rambursare si pastrand in permanenta legatura cu autoritatile de management.

Finantare.ro: Cum se profileaza piata finantarilor din Romania, in perioada 2014-2020?

T.G.: Atata timp cat autoritatile romanesti nu se vor hotari sa respecte regulile de claritate si seriozitate dupa care functioneza fondurile Uniunii Europene de mai bine de 50 de ani, ne vom lovi de obstacole in absorbtia acestor fonduri. Se pare insa ca esecul exercitiului 2007-2013 este o lectie buna si ca viitorul ne va oferi mai multe sanse decat am avut pana acum.

Finantare.ro: Spuneti-ne cateva motive pentru care v-ar alege pe dumneavoastra un potential beneficiar.

T.G.: In raport cu potentialii beneficiari, echipa cu care lucrez si eu insami punem pe primul plan seriozitate, orientare spre succes si respectarea legislatiei. Cei care doresc sa ne contacteze ne gasesc si in Catalogul Consultantilor publicat de Finantare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top