Intreruperea platilor prin Programul Operational de Pescuit ar putea fi ridicata in februarie

pescuit2.jpg

Intreruperea platilor prin Programul Operational de Pescuit (POP) ar putea fi ridicata cel tarziu in luna februarie in conditiile in care, in prezent, autoritatile asteapta ultimul raport in acest sens de la Comisia Europeana, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Pe Programul Operational de Pescuit (POP) cred ca exista premise importante sa ridicam aceasta intrerupere de plati din partea Comisiei Europene. Asteptam in luna ianuarie, cel tarziu in februarie, ultimul raport intocmit in urma vizitei auditorilor de la Bruxelles, dar si a misiunii autoritatii de audit din Romania, care a fost mult mai buna decat precedentele. In perioada de intrerupere trebuia sa remediem problemele constatate de auditori pentru ca altfel riscam sa intram in faza de suspendare. Eu cred ca am depasit acest moment“, a spus Constantin.

Acesta a precizat ca beneficiarii fondurilor europene pentru pescuit nu au fost afectati de aceasta intrerupere, pentru ca platile au fost efectuate din bugetul national, Romania nereusind sa-si recupereze banii de la Bruxelles.

Mai multe detalii: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.