„Invatamantul dual si vocational in Romania – forta necunoscuta a succesului firmelor”

tineri_83969600.jpeg

Este putin cunoscut faptul ca un motor al dezvoltarii si succesului firmelor este legat de calificarea fortei de munca la costuri cat mai avantajoase pentru oamenii de afaceri.

Germania, Austria si alte tari din UE au descoperit si aplicat de mult timp combinarea formelor de invatamant cu activitati practice in folosul viitorilor angajatori.

Majoritatea liceelor si o mare parte a universitatilor din tarile de mai sus practica aceste forme combinative sub denumirea generica de invatamant dual.

In partea noastra de Europa, respectiv in macroregiunea Dunarii, invatamantul dual este consacrat drept un pilon strategic al dezvoltarii in obiectivele SUERD, fapt ce manifesta un consens general in aceasta directie.

De asemenea, seminarul vizeaza si invatamantul vocational, care conform  ISCED (International Standard Classification of Education), este acel tip de educatie ce are ca scop dobandirea de aptitudini practice si know how-ul necesare pentru angajarea ulterioara in campul muncii,  pentru a practica o anumita meserie sau profesie.

Pentru  a  va  initia  oportunitati  legate  de  acest  domeniu  va  invitam  la  evenimentul „Invatamantul dual si vocational in Romania – forta necunoscuta a succesului firmelor”, eveniment care cu certitudine va va oferi sansa de a dezvolta proiecte de invatamnat dual cu beneficii clare, atat pentru mediul de afaceri cat si pentru institutiile de invatamant.

Sunt invitati atat factori de conducere din mediul preuniversitar si universitar precum si reprezentanti ai mediului de afaceri, firme si asociatii.

Scopul acestui eveniment este de a pune in  legatura nevoile mediului de afaceri cu oferta educationala dar si de a identifica proiecte in care USH Pro Business va oferi solutii de dezvoltare.

Evenimentul va avea loc in data de 7 Septembrie 2016, ora 10.00, la sediul USH Pro Business, in strada Nicolae Iorga nr.34-36, Etaj 1, Sector 1, Bucuresti.

Formularul de participare trebuie completat pana la data de 1 septembrie.

Documente utile:
Program
Formular participare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.