Investitii de aproape 50 de milioane de lei prin Regio, la Brasov

Brasov_parcare.jpg

Brasov_parcareADR Centru anunta semnarea a doua contracte noi de finantare nerambursabila ce aduc Primariei Brasov peste 49 milioane lei pentru investitii intr-un centru de afaceri si in amenajarea unei parcari publice in oras.

Finantarea nerambursabila a fost alocata din bugetul Programului Operational Regional de la nivelul Regiunii Centru, Axa prioritara 1, subdomeniul Pol de Crestere Brasov.

Proiectul ”Sistem integrat de parcari-parcare spitalul militar Regina Maria” are o valoare totala de 24,33 milioane lei, din care 23,46 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata,iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta cofinantarea asigurata de catre beneficiar.

Prin acest proiect, timp de 24 luni, se vor executa lucrari de constructii si amenajare prin care va creste capacitatea de parcare pentru autoturisme cu 306 noi locuri, se vor crea 8 noi locuri de munca si va creste cu 20% capacitatea de parcare de biciclete din oras.

Proiectul ”Dezvoltare zona economica Brasov Nord – Centru de Afaceri, transfer tehnologic si incubator de afaceri” are o valoare totala de 70,89 milioane lei, din care 25,59 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, iar diferenta dintre cele doua sume este contributia asigurata de catre beneficiar, Primaria municipiului Brasov, pentru realizarea proiectului.

Prin acest proiect, in urmatoarele 20 de luni se va crea o structura de afaceri pe o suprafata de peste 18.000 mp, unde vor fi atrase un numar de 70 IMM-uri si se vor crea 128 noi locuri de munca. Centrul de afaceri se adreseaza firmelor din cele sase judete ale Regiunii Centru, ce vor avea la dispozitie dotari IT, laboratoare, servicii de asistenta si consultanta, spatii de expozitii si congrese.

„Semnarea acestor doua contracte de finantare nerambursabila completeaza fondurile Regio investite in Zona Metropolitana Brasov, care se ridica astfel la peste 70 milioane euro bani nerambursabili. Cu aceste doua proiecte au fost contractate un numar de 20 cereri de finantare din cele depuse de catre Primaria Municipiului Brasov sau celelalte primarii ce fac parte din Polul de Crestere Brasov, iar alte doua proiecte ce solicita peste 4 milioane euro vor fi contractate in perioada urmatoare, fiind in etapa de precontractare. Toate aceste proiecte vizeaza atat dezvoltarea infrastructurii urbane, cat si dezvoltarea turismului, prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu si dezvoltarea unor structuri de agreement din Brasov si zonele limitrofe. De asemenea, prin proiectele contractate se va imbunatati infrastructura sociala din Polul de crestere Brasov, precum si dezvoltarea mediului de afaceri”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Prin proiectele deja contractate este prevazuta reabilitarea si reamenajarea unui centru pentru varstnici, a cladirii Cinematografului Patria, a pasajului rutier peste calea ferata pe Str. Independentei, a drumurilor de acces in zona Coresi, precum si amenajarea Pietei Unirii.

De asemenea mai sunt contractate fonduri pentru reabilitarea unei cladiri cu destinatie de locuinte sociale in municipiul Brasov, pentru amenajarea unor spatii de agrement si divertisment in zona turistica Poiana Brasov, pentru dublarea pasajului rutier Fartec, dar si pentru achizitia si instalarea echipamentelor specifice pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in 10 unitati de invatamant si domeniul public din Codlea, Sacele, Rasnov, Predeal si Ghimbav, precum si a 9 unitati scolare din municipiul Brasov.

Informatizarea sistemului de transport in comun si amenajarea unor statii capat de linie pentru mijloacele de transport in comun sunt alte doua proiecte care au primit finantare nerambursabila.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.