Investitii privind infrastructura de broadband in spatiul rural – Masura 322E

fermier_laptop.jpg

Submasura 322e) se incadreaza in Axa III – “Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale” si are ca obiectiv general imbunatatirea conditiilor de viata pentru populatie prin asigurarea accesului la unele servicii de baza.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 16.05.2014
Buget: 20.244.384 euro
Suma maxima: 200.000 euro

fermier_laptopObiective operationale

Prin aceasta masura se asigura accesul local la infrastructura de comunicatii in banda larga si realizarea investitiilor care sa contribuie la atractivitatea zonelor rurale, in vederea crearii de locuri de munca si inversarii trendurilor de declin economic si social, precum si protejarea mostenirii culturale si naturale din spatiul rural in vederea realizarii unei dezvoltari durabile.

Zone si grupuri-tinta eligibile                             

Spatiul rural eligibil in acceptiunea Axei 3 si implicit a acestei masuri, cuprinde totalitatea comunelor ca unitati administrativ teritoriale impreuna cu satele componente.

Satele apartinatoare de orase si zonele periurbane nu sunt eligibile.

Investitia prevazuta prin proiect va fi realizata in spatiul rural fara acoperire broadband la punct fix, pe baza listei “zonelor albe” (disponibila in Anexe).

La calculul viabilitatii vor fi luati in considerare, ca posibili abonati ai serviciului oferit, pe langa persoanele fizice din zona de implementare a proiectului si institutiile publice impreuna cu agentii economici din zona, care se vor putea conecta.

Durata de executie a Contractului de finantare este de maximum 24 luni pentru proiectele care prevad investitii cu constructii si/sau montaj si de maximum 12 luni pentru investitii simple de utilaje, instalatii, echipamente si dotari, dar nu poate depasi termenul limita de 31 decembrie 2015.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii sunt agentii economici, ce se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) conform legislatiei in vigoare, ce activeaza sau urmeaza sa activeze in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, cu autorizare de la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Viteza de transfer pe care solicitantii sprijinului trebuie sa o asigure va fi de minimum 1 Mbps partajat pentru clienti persoane fizice si 4 Mbps partajat pentru persoane juridice.

Nu pot depune cereri de finantare:

  • debitorii pentru Programul SAPARD si pentru FEADR, pana la achitarea integrala a datoriilor, inclusiv a majorarilor de intarziere;
  • beneficiarii care au contracte de finantare reziliate pentru nerespectarea obligatiilor contractuale, din initiativa APDRP, pentru un an de la data rezilierii;
  • beneficiarii Programului SAPARD sau ai cofinantarii FEADR, care se afla in situatii litigioase cu APDRP, pana la solutionarea definitiva a litigiului.

Conditii de finantare

Fondurile disponibile pentru Masura 322e) “Investitii privind infrastructura de broadband in spatiul rural” sunt de 20.244.384 euro.

Contributia publica aferenta submasurii 322e) prin PNDR este de 19.232.165 euro, reprezentand 95% din contributia publica totala.

Intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de pana la 90% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi plafonul de 200.000 euro/beneficiar.

Termen limita

Dosarele Cererilor de finantare (original+copie+versiune electronica) sunt depuse personal de catre reprezentantul legal al solicitantului la OJPDRP din zona unde realizeaza investitia, inainte de 16 mai 2014, ora 12:00.

In cazul in care proiectul este amplasat pe teritoriul mai multor judete, acesta va fi depus la Oficiul judetean pe raza caruia investitia este predominanta din punct de vedere valoric.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Lista cu documentele-cadru si anexele necesare solicitantilor pe Masura 322E

Finantator: Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei

Sursa: APDRP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.