PNDR: Sesiune de primire de proiecte pentru Submasura 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural

Patrimoniu_SEE.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste proiecte in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016 pentru Submasura 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.10.2016
Suma maxima: 55 milioane euro

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este de protejare a patrimoniului cultural sau/ si realizare a investitiilor pentru conservarea mostenirii de interes local, a asezamintelor monahale inclusiv a modernizarii asezamintelor culturale.

Obiectivele submasurii 7.6:
 
• Sustinerea investitiilor de restaurare, conservare si accesibilizare a patrimoniului cultural imobil de interes local, a asezamintelor monahale inclusiv a asezamintelor culturale;
• Punerea in valoare a mostenirii culturale locale, la promovarea turismului rural, conducand astfel la cresterea nivelului de trai in zonele rurale;
• Dezvoltare locala sustenabila.

Beneficiari ai submasurii sunt ONG-uri, Unitati de cult, persoane fizice autorizate sau societati comerciale care detin in administrare obiective de patrimoniu cultural de utilitate publica, de clasa B si comunele.

Sprijinul nerambursabil poate fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele de utilitate publica, negeneratoare de venit, caz in care valoarea unui proiect nu poate depasi 500.000 euro. Dintre cheltuielile eligibile amintim restaurarea, conservarea si dotarea cladirilor/monumentelor din patrimoniul cultural imobil de interes local de clasa, modernizarea, renovarea si/sau dotarea caminelor culturale, achizitionarea sau dezvoltarea de software si achizitionarea de brevete, licente, drepturi de autor, marci.

Depunere: 31 octombrie 2016, ora 16:00.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea online pe pagina oficiala a Agentiei www.afir.info.

Lista cheltuielilor eligibile, precum si toate conditiile de accesare ale celor acestei submasuri sunt disponibile pe site-ul AFIR, www.afir.info.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Cerere finantare (cererea trebuie descarcata pe calculator)

(cererea trebuie descarcata pe calculator)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AFIR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.