Investitii Regio in doua statiuni turistice din regiunea Centru

Foto1-alei-bicliclete-Bazna.jpg

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Fülöp László Zsolt, primarul orasului Sovata, si domnul Scumpu Lucian Gligor, primarul comunei Bazna, au semnat, impreuna cu domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, doua contracte de finantare in cadrul Axei Prioritare 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care vor fi alocate sume totale cumulate de peste 23,5 milioane lei pentru investitii dedicate dezvoltarii durabile a turismului. La Sovata-Mures, vorbim de reabilitarea a mai mult de 5,4 km strazi, prin proiectul “Modernizare strazi urbane in orasul Sovata”, iar in statiunea din judetul Sibiu este vorba de modernizarea a 2,4 km strazi, pentru “Dezvoltarea economica a statiunii balneoclimatice Bazna”.

Ambele proiecte sunt finantate in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, respectiv Prioritatea de investitii 7.1, care vizeaza sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice. Obiectivul general al ambelor proiecte este de a asigura refunctionalizarea cailor rutiere situate in intravilanul fiecarei localitati, in vederea imbunatatirii mediului urban, precum si pentru cresterea atractivitatii si competitivitatii turistice a fiecarei statiuni balneo-climaterice. Edilii din Sovata si Bazna considera ca astfel se vor imbunatati si serviciile publice oferite turistilor, dar si utilizatorilor locali de spatii verzi, de terenuri de joaca si de sport, prin cresterea accesibilitatii acestora.

Concret, prin proiectul “Modernizare strazi urbane in orasul Sovata” se vor amenaja – in termen de doi ani si jumatate – 16 strazi din oras, in lungime totala de 5.43 kilometri, adica mai mult de 2,6 ha de teren. Prin reabilitarea acestor artere rutiere, zona Statiunii turistice Sovata va fi valorificata ca areal de agrement multifunctional in aer liber, iar potentialii beneficiari ai proiectului din mediul privat si-au exprimat dorinta de a realiza minim cinci investitii noi, care vor genera in mod direct un numar de minim 16 noi locuri de munca. Edilii estimeaza ca in termen de cinci ani, numarul de turisti din statiune va creste cu 22% fata de anul de referinta. Valoarea totala a acestui proiect este de 9.269.513,75 lei, din care 98% sunt alocati prin POR 2014-2020, respectiv putin peste noua milioane lei – aproximativ 2.034.000 euro.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.