Cerere de propuneri de proiecte URBACT III 2014-2020 – “Retele de planificare a actiuni

GetMediaBytes.jpg

Comisia europeana, prin intermediul Secretariatului european comun pentru programul URBACT III, a lansat ultima cerere de propuneri de proiecte din aceasta perioada de finantare pentru componenta “Retele de planificare a actiunii”.

Status: Activ
Depunere: 17 aprilie 2019
Buget: 750.000 euro/proiect

Programul URBACT III face parte din Obiectivul “Cooperare Teritoriala Europeana” al FEDR pentru care principiile si reglementarile sunt stabilite in Regulamentele UE nr. 1303/2013, 1301/2013 si 1299/2013. Misiunea URBACT este de a permite oraselor sa colaboreze si sa dezvolte solutii integrate la provocarile urbane comune, prin crearea de retele, invatarea din experientele celuilalt, invatarea lectiilor existente si identificarea bunelor practici pentru imbunatatirea politicilor urbane. URBACT promoveaza schimburile si invatarea intre orase, foloseste fondurile structurale europene pentru a-si atinge obiectivele si nu finanteaza investitii fizice.

Obiective

Dupa cum se precizeaza in Programul Operational, URBACT III are urmatoarele obiective specifice:

  • imbunatatirea capacitatilor oraselor de a gestiona politicile si practicile urbane durabile intr-un mod integrat si participativ;
  • imbunatatirea planificarii durabile strategice urbane si a planurilor de actiune in orase;
  • imbunatatirea implementarii strategiilor urbane durabile si a planurilor de actiune in orase;
  • cresterea accesului la cunostintele tematice URBACT si impartasirea know-how-ului cu privire la dezvoltarea urbana durabila pentru practicantii si factorii de decizie de la toate nivelurile (UE, national, regional si local).

Exista 3 tipuri diferite de retele (pentru mai multe detalii, consultati manualul de instructiuni al programului):

  • Retele de planificare a actiunilor,
  • Retele de implementare,
  • Retele de transfer.

Accentul acestei cereri speciale este pus pe “Retelele de planificare a actiunii”.

Obiectivul principal al retelelor de planificare a actiunii este de a imbunatati capacitatea oraselor de a gestiona politicile urbane durabile si, mai precis, de a imbunatati capacitatea oraselor europene de a elabora planuri integrate de actiune urbana. Retele de acest gen reunesc pana la 10 parteneri din diferite tari europene pentru a impartasi experienta si pentru a invata unul de celalalt. Partenerii vor elabora un Plan Integrat de Actiune si vor avea posibilitatea de a testa cateva solutii la scara mica in orasele lor. Aceasta activitate se realizeaza in colaborare cu parti interesate de la nivel local si prin cooperarea in parteneriate locale si transnationale.

Solicitanti eligibili

Administraţii publice locale urbane, zone metropolitane, agentii de dezvoltare, etc. Diferite parti interesate, precum consiliile judetene sau administratiile nationale/regionale, respectiv universitati si centre de cercetare, pot fi implicate in proiectarea si implementarea proiectului, daca actiunile vizeaza interesul oraselor.

Buget

Pana la 750.000 euro/proiect; pentru orasele din regiunile mai putin dezvoltate/in tranzitie, cofinantarea poate ajunge pana la 85%.

Termen limita

Faza I: 17 aprilie 2019 (ora 15.00 la Bruxelles)
Faza II: 2 martie 2020

Institutie responsabila

Initiativa este gestionata de un Secretariat Comun Permanent situat in Franta
20 Avenue de Ségur
Tel: + 33 1 85 58 61 87
75007 Paris
Contact pentru detalii privind aceasta cerere de propuneri de proiecte: [email protected]

DOCUMENTATIE

Website

Ghidul Solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.