Invitatie la INCUBATORUL de PROIECTE si AFACERI EUROPENE (Bucuresti, 6 februarie 2009)

La debutul lui 2009, prin cooperarea initiata intre Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile „EU-RO Clearing Funds” si Knowledge Management Institute-Romania, subsidiara a International Knowledge Management Institute (binecunoscuta institutie de training si asociatie comerciala mondiala cu sediul central in Washington DC, SUA), prin intermediul Agentiei “Knomacons”, a fost perfectat un nou concept exclusiv de invatare din mers si de sprijin concret adresat tuturor intreprinzatorilor, managerilor, ca si liderilor din sectorul public sau privat, sub genericul: ATELIERUL INTER-ACTIV de IDEI, PROIECTE si INVESTITII INOVATIVE.

In acest sens, in premiera, va propunem sa participati la primul experiment cu caracter demonstrativ de tip INCUBATOR de PROIECTE si AFACERI EUROPENE in direct, care va avea loc la Bucuresti, Centrul de Training ALERON (proximitate Piata Dristor), in data de 6 februarie 2009 (orele 10.00-18.00).

In mod compact, invitatii vor avea posibilitatea ca de-a lungul unei singure zile sa se concentreze pe urmatoarele componente:

1. examinarea oportunitatilor de investitii si de parteneriate posibile pentru ideea aleasa;

2. identificarea liniilor, programelor sau instrumentelor optime pentru co-finantare;

3. cunoasterea si prevenirea dificultatilor si riscurilor intampinate in cursul pregatirii si depunerii proiectului;

4. consultarea specialistilor pentru imbunatatirea planului de afaceri si formularea unui buget echilibrat si eligibil;

5. incadrarea investitiei in structura si evolutia pietei din domeniul corespunzator proiectului, inclusiv prin cooptarea celor mai viabili parteneri pentru implementare/aport financiar;

6. adaptarea cu succes la raspunderile juridice si contractuale rezultate, inclusiv prin exploatarea profitabila a legislatiei achizitiilor, noilor scheme UE ale ajutorului de stat pentru competitivitate, a parteneriatului public-privat in proiectele de investitii complexe.

Reprezentantii organizatiilor/companiilor inscrise vor participa pe doua grupe de lucru: pe proiecte economice, cercetare-dezvoltare si infrastructura; pe proiecte sociale, de resurse umane si training. Viziunea intalnirii propuse combina flexibil perspectiva pragmatica si speculativa americana asupra dezvoltarii afacerilor cu abordarea din unghiul economiei sociale de piata si al egalitatii de sanse, impusa de cerintele UE. Astfel, in cadrul Atelierului Inter-activ, participantii:

– parcurg si corecteaza din mers drumul de la ideea investitiei pana la finantarea proiectului;

– se consulta in direct asupra greutatilor sau problemelor intrezarite sau care pot sa survina in cursul pregatirii/elaborarii pe hartie a proiectului;

– creioneaza pe viu, sub ghidajul direct al mentorilor, fazele-cheie ale propunerii de proiect, in acord cu rigorile/eligibilitatea proiectelor cu finantare UE;

– dobandesc abilitatile de relationare activa cu autoritatile, partenerii si propria echipa pentru a inlatura dificultatile legate de avizare, inspectia tehnica, furnizarea garantiilor, primirea co-finantarii, evaluarea favorabila a proiectului;

– primesc Indrumarul Metodic pentru demararea investitiilor cu bani europeni (format CD), beneficiaza de consiliere juridica si contractuala pentru prevenirea litigiilor juridice, intarzierilor de rambursare financiara si a crizelor in cursul implementarii, obtin Diploma de Absolvire si adeverinta anexa eliberate sub egida International Knowledge Management Institute si EUROLINK-House of Europe,  membra a Institute of International Education Network.

Aceasta sesiune demonstrativa face parte dintr-un proiect nonguvernamental si nonprofit mai amplu, sprijinit in principal de urmatorii Parteneri Media: NewsChannel.ro; Grupul “Tribuna Economica” (revistele “Euroconsultanta” si “Economie si Administratie Locala”); ClubAfaceri.ro; GhiseulBancar.ro, precum si al altor Parteneri Media permanenti: SmartFinancial.ro; SmartBank.ro; Comunicatii Mobile; PRWave.ro; ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro.

Pentru detalii suplimentare si inscrieri, cei interesati pot consulta site-ul:

http://www.structuralfunds.ro/Atelier/Atelier1.html

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

0 thoughts on “Invitatie la INCUBATORUL de PROIECTE si AFACERI EUROPENE (Bucuresti, 6 februarie 2009)”

  1. POP ONISOR spune:

    LA MULTI ANI TUTUROR va zic din com.Susiu de sus 2010

  2. coniac victor spune:

    As dori sa cunosc conditiile si modul de obtinere a unei invitatii la Incubatorul de proiect pe care il organizati pe 30 ianuarie 2009.Va multumesc anticipat pentru informatiile date.

  3. POP ONISOR spune:

    Sint interesat in obtinerea de fonduri europene in vederea productiei de panouri solare fotovoltaice detin teren hale specifice montarii unei linii de productie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.