Iohannis da unda verde imprumutului de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova

euro_fisicuri.jpg

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii care prevede un ajutor financiar de pana la 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova, anunta Administratia Prezidentiala. Ajutorul financiar, considerat critic pentru finantele secatuite ale Moldovei, a fost respins in noiembrie 2015 de Iohannis, care a trimis atunci legea Parlamentului pentru reexaminare.

In noiembrie 2015, cand Moldova era intr-o criza politica profunda, cu o majoritate profund anti-reformista in Parlament, Klaus Iohannis ceruse reexaminarea aratand ca “nu exista certitudinea continuarii procesului de reforme” in Republica Moldova.

La acel moment, gestul politic al lui Iohannis s-a dovedit o reactie de o duritate fara precedent la adresa clasei politice din Moldova, unde partidul autointitulat pro-european condus de oligarhul Vlad Plahotniuc a pus umarul alaturi de partidele pro-ruse la trantirea guvernului pro-european instalat cu mare efort.

Acum, in Parlamentul din Moldova s-a constituit o majoritate in jurul aceluiasi oligarh, Vlad Plahotniuc, care a si impus un guvern pe care il controleaza cu mana de fier. Guvernul si-a asumat, sub presiunea UE si a Romaniei, o serie de reforme in justitie, economie si politica, dar ramane de vazut cate dintre tintele asumate vor fi respectate.

Sursa: Hotnews

One thought on “Iohannis da unda verde imprumutului de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova”

  1. Calugareanu spune:

    Buna seara dorescsa deschit o casa pentru copii cu dizabilitati pisihice si am nevoie de un grand nerambursibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.