MFE a realizat un control asupra proiectelor depuse spre finantare de Hexi Pharma SRL

posdru-control1.jpg

Ministrul Fondurilor Europene (MFE), Cristian Ghinea, a dispus Corpului de Control al ministerului efectuarea unui control asupra proiectelor acestei companii, ca urmare a sesizarilor din presa cu privire la finantarea din bani europeni a Hexi Pharma SRL.

Din datele preliminare, au fost identificate 8 proiecte depuse de S.C.HEXI PHARMA CO SRL:
•    7 proiecte au fost depuse in cadrul Programului Competitivitate (POSCCE) 2007-2013
•    1 proiect in Programul Operational Regional (POR) 2007- 2013.

Din cele 8 proiecte depuse, 6 au fost respinse, 1 proiect a fost reziliat la cererea beneficiarului, iar unul a fost implementat.

Cele doua proiecte acceptate spre finantare prin POSCCE au vizat
•    Dezvoltarea capacitatii de productie a SC HexiPharma CO SRL (cod SMIS 44736);
•    Dezvoltarea si modernizarea capacitatii de lucru in cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat (cod SMIS 46489).

Pentru proiectul Dezvoltarea capacitatii de productie a SC HexiPharma CO SRL, cu o valoare totala de 1.289.600 lei, din care valoare eligibila nerambursabila de 624.000 lei (conform actului aditional), contractul de finantare a fost semnat in data de 01 noiembrie 2013. Proiectul s-a incheiat in mai 2015. Au fost achizitionate o serie de echipamente ca, de exemplu: vase de stocare; masini de dozat; masini de etichetat; echipament de dozare semi automat pentru produse lichide si semidense; pompe de alimentare; echipamente de ambalat; diverse tipuri de cantare platforma etc.

Pentru proiectul Dezvoltarea si modernizarea capacitatii de lucru in cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat, cu o valoare totala initiala de peste 1.2 milioane lei si o perioada de implementare de 12 luni, contractul a fost semnat in luna octombrie 2013. In luna decembrie 2014, compania Hexi Pharma a solicitat incetarea contractului de finantare, solicitare aprobata de autoritati in ianuarie 2015. Toate sumele rambursate pe acest proiect au fost restituite.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.