Ghinea (MFE): Pe partea de ghiduri este o intarziere inacceptabila; modulele MySMIS sunt in stadiu incipient

por-ghid-finantare.jpg

Multe ghiduri pentru cadrul financiar 2014-2020 nu sunt scrise, iar celelalte module din MySMIS sunt in stadiu incipient, a declarat, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, intr-o conferinta de presa.

“Pe partea de ghiduri este o intarziere inacceptabila. Exista un mit pe care vreau sa il spulber, ca au fost scrise, sunt deja in sertar si se astepta sistemul IT. Imi pare rau, nu este asa, unele sunt scrise, sunt in proces avansat dar nu multe. Inteleg de ce, oamenii din Autoritatile de Management au alte urgente. Am intrebat pe cineva: “Cati din AM-ul tau sunt capabili, stiu si au timpul necesar pentru a scrie ghiduri?”. Primesc raspunsul ca doi sau maxim trei. Este inacceptabil. Vor fi echipe de lucru, oameni transferati de pe alte pozitii pentru a se concentra pe ghiduri”, a spus Ghinea.

El a precizat ca nu este multumit de sistemul informatic pentru depunerea online a proiectelor, respectiv MySMIS.

Modulul de primiri de cereri a fost deja lansat. Eu, personal, nu sunt un mare fan al modului in care arata. Eu nu sunt multumit de el. Nu am ce sa fac, trebuie sa mergem inainte cu el asa cum este. (…) Celelalte module, respectiv evaluare, contractare, achizitii, implementare sunt in stadiu incipient. Nu stiu daca va dau o veste buna sau proasta dar sunt chiar in stadiu incipient. Toata lumea a luat acest sistem ca fiind o chestiune tehnica. Nu este o chestiune tehnica”, a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Aplicatia IT pentru depunerea online a proiectelor europene, MySMIS, poate fi folosita de catre beneficiari de la inceputul lunii aprilie a acestui an. Aceasta aplicatie IT a fost elaborata de Ministerul Fondurilor Europene, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informatii intre beneficiari si autoritatile cu atributii in gestionarea fondurilor europene structurale si de investitii.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.