Ionel Timisan: Pe scurt despre PMBoK 4

ionel_timisanPMBoK4 aduce o imbunatatire semnificativa fata de PMBoK3, este o carte destinata special pentru cei din domeniul MP si care poate fi utila intr-o anumita masura managerilor – in general si studentilor de la profile economice/de management.

Modul in care este structurat ghidul este unul logic, intuitiv intr-o anumita masura, cu suficiente grafice, figuri si diagrame pentru a intelege subiectele tratate. Din pacate textul tinde sa fie sub o forma uscata/arida in citire iar pentru cei care deschid pentru prima data o astfel de carte, citirea poate fi una mai rigida/greoaie dar nu imposibila.

Fiind un standard (aprobat de ANSI) lipsesc exemplele concrete (how to-uri …) de punere in practica a subiectelor tratate, aceasta nevoie de exemple, noi trebuind sa o satisfacem prin deschiderea altor carti de specialitate.

Este normal sa fie asa pentru ca altfel daca ar fi prezentat metode de lucru din diferitele domenii in care MP are aplicabilitate (constructii, it, etc.) nu ar mai fi fost un ghid general asa cum a fost el gandit iar dimensiunea la care ar fi ajuns s-ar fi cantarit, cu siguranta, in volume, spune Ionel Timisan pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.