Iulia Samoila: AFIR – Raport de rasu’-plansu’ sau de selectie??!!!

raport-credite.png

iuliasamoilaIulia Samoila vorbeste, pe blogul sau, despre rapoartele de selectie pe submasura 6.2. si 6.4.

“Noul PNDR aduce cu el si noi obiceiuri, si evident incerc sa ma adaptez si eu:)). Stiu, stiu ca suntem mai draguti unii cu altii, ca am gura mare, etc., dar in acelasi timp de ce sa nu acordam atentie si rapoartelor de selectie, ca doar pe ele le asteptam cu sufletul la gura.  Cum 2015 a fost un an nu foarte productiv in ceea ce priveste proiectele aprobate, merita sa ne indreptam atentia cu toti catre rapoartele de selectie – NEELIGIBIL. Inainte nimeni nu le acorda atentie si nu prea se vorbea despre ele, pentru ca neeligibile erau doar acele proiecte care aveau o problema reala, lasand la o parte sesiunile de pe final, când erau deja la mare cautare conditiile artificiale si panica isi facea loc printre experti.

Dar revenind la noutate si schimbare sa luam spre analiza Rapoartele de selectie pe sm 6.2. si 6.4. Si ca sa pastram discutia la limita adevarului, nu-i asa AFIR?, sa începem cu nr. de proiecte evaluate pe luna august: 199 si nr. de proiecte selectate 28, si ca sa nu ziceti ca sunt rea, mai avem si 1 proiect amanat, promovabilitate?? faceti voi calculul, mi-e imi e rusine sa spun:)! Asta pentru sM 6.2.. iar pentru sM 6.4. numarul de proiecte 48 de proiecte evaluate, 17 proiecte selectate si 2 proiecte amanate, nu-i asa ca nici macar 50% promovabilitate nu atingem???”

Citeste continuarea articolului pe blog

One thought on “Iulia Samoila: AFIR – Raport de rasu’-plansu’ sau de selectie??!!!”

  1. Penisoara Adrian spune:

    Vedem in aceste zile o campanie la Tv, prin care sunt chemati tinerii nostrii din strainate sa acceseze fonduri in tara si sa se apuce de agricultura sau de activitati non-agricole pe bani europeni. Ar fi frumos, daca nu ar fi o noua pacaleala: Ghidurile sunt date in coada de peste, consultantii din AFIR sucursalele judetene, dau larg din umeri la orice intrebare, anexele de care ai nevoie lipsesc, iar pentru a descarca orice de pe site-ul oficial iti trebuie te miri ce programe de ultima generatie. Spune ghidul pe 6.2 ca beneficiarul trebuie sa fie un IMM, nou infiintat, pentru o activitate (cod CAEN ) pe care nu l-a mai avut, iar in evaluare se respinge proiectul ca neeligibil, pentru ca omul a infiintat firma cu 2 zile inaintea depunerii si a primit – logic- si certificatul constatator pentru codul CAEN solicitat. Nu era mai simplu sa-i spui taranului ce trebuie sa faca, decat sa-i arunci munca la gunoi? Ba da, dar atunci mai stateau ei cu caciula in mana pe la AFIR? Intrebi de vreo anexa la ghid si ti se recomanda sa o folosesti pe aia din exercitiul financiar trecut. Pai daca asa stau lucrurile, atunci lasati-i domnilor pe aia sa lucreze pe tarlaua spaniolului in continuare, pana in ziua cand amatorismul institutiilor noastre va disparea. Pana atunci sa ne mai uitam inca o data in gradina altor vecini europeni: toti au grija ca programele sa fie clare, sa poata fi accesate de catre orice beneficiar, ca doar interesul nostru comun este sa urnim economia noastra intepenita de prea multa vreme.Nu militez in niciun fel pentru crearea artificiala a conditiilor de finantare, dar daca in toata Europa se merge pe ideea infiintarii de clustere, sau pe ideea creeri de lanturi valorice in mediul rural, in care venitul sa se intoarca in comunitate, ducand la dezvoltarea durabila a zonei, atunci nu inteleg respingerea acelor proiecte care au beneficiari diferiti, pe motivul ca au acelasi consultant sau ca vezi Doamne au domenii complementare si ar putea interactiona in timp, sprijinindu-se unul pe altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.