Iulia Samoila: “Directorul Popescu semneaza „ca primarul”?..si inapoi in Epoca de Piatra?”

iuliasamoila-2.jpg

Iulia Samoila scrie pe blogul sau despre cum se lucreaza la AFIR.

“I. Ieri am intrat pe pagina de FB a AFIR sa vad ce mai e nou. Nimic. Nicio postare noua. Totusi ma uit la postari mai vechi care au comentarii recente si vad un link catre pagina de internet a unei firme de consultanta care posteaza o corespondenta cu cei de la AFIR (http://www.2000lch.ro/o-luna-de-foc-sesiune-brainstorming-in-cadrul-afir). Va dati seama… cand am citit titlul „Victorie in lupta cu AFIR” am inceput sa ….in fine…. Cei de la 2000lch au pus o serie de intrebari legate de procedurile de achizitii pentru exercitiul 2014-2020. Ce m-a frapat a fost raspunsul AFIR la primele 3 intrebari, care, in rezumat, ar trata subiectul divizarii serviciilor de acelasi tip. Recunosc ca, intrebarea nr. 1 nu mi se pare pusa corect, poate gresesc eu. Oricum intrebarea nr. 1 este cam asa: Daca un beneficiar doreste sa achizitioneze servicii de consultanta privind intocmirea Cererii de Finantare cu 14.999 euro si servicii de proiectare intocmire SF cu 14.999 euro este obligat sa aplice procedura Selectie de oferte?

Inainte de a va preciza raspunsul AFIR la aceasta intrebare, eu zic sa ne uitam putin in INSTRUCTIUNILE DE ACHIZITII PENTRU BENEFICIARI PRIVATI, pagina 6:

“Este interzisa divizarea achizitiilor de acelasi tip respectiv servicii, bunuri sau lucrari a caror valoare depaseste 15.000 de EURO fara TVA, in contracte mai mici cu scopul evitarii procedurii de selectie de oferte. Sunt considerate servicii, bunuri si lucrari de acelasi tip urmatoarele:
Servicii de acelasi tip (deviz financiar cap.3):
1.    Studii de teren (geotehnice, geologice, hidrologice, hidrogeotehnice, fotogrammetrice, topografice si de stabilitate a terenului pe care se amplaseaza investitia).
2.    Proiectare si inginerie (SF / PTH + DDE + Documentatii pentru avize acorduri si autorizatii + expertiza tehnica + audit energetic/ Verificare tehnica)
3.    Consultanta (consultanta la elaborarea, studiilor de piata, de evaluare, la intocmirea cererii de finantare / Consultanta in domeniul managementului investitiei sau administrarea contractului de executie)
4.    Asistenta tehnica (AT din partea proiectantului cand aceasta nu intra in tarifarea proiectului / Diriginte de santier).”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.