Ungaria: A intrat in vigoare legea care prevede plata unui impozit special din finantarile straine care vizeaza sprijinirea migratiei

image-2017-07-11-21884917-41-panou-anti-soros-din-ungaria.png

Noua lege care prevede plata unui impozit special se refera la acele ONG-uri care sprijina si organizeaza migratia, iar in acest sens primesc fonduri din strainatate. Potrivit Guvernului de la Budapesta, apararea impotriva migratiei costa mult pentru tara, iar cheltuielile trebuie suportate nu numai de populatia Ungariei, potrivit Rador.

Impozitul de 25% se calculeaza si se retine din incasarile primite de ONG-uri pentru sprijinirea si organizarea migratiei. Conform legii, sumele incasate vor fi folosite exclusiv pentru apararea granitelor tarii. Legea poate face trimitere, de exemplu, la organizatia Amnesty International, sustinuta de fundatiile lui George Soros, organizatie care a lansat recent o campanie pentru apararea drepturilor imigrantilor si azilantilor.

O alta organizatie neguvernamentala, Fundatia Pentru O Societate Deschisa, care este legata, de asemenea, de numele lui George Soros, i-a sprijinit pe imigranti prin editarea unui ghid, cu ajutorul caruia imigrantii erau indemnati sa ia legatura, odata ajunsi pe teritoriul Ungariei, cu Comitetul Ungar Helsinki pentru Drepturile Omului.

Organizatia a anuntat anterior ca nu va achita acest impozit special. Organizatiile care sprijina sau finanteaza migratia trebuie sa depuna declaratiile fiscale pana pe 15 septembrie.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.