JASMINE sprijina 6 CAR-uri romanesti sa devina furnizori de micro-credite

Jasmine.jpg

JasmineRomania a devenit, alaturi de Bulgaria si Germania, una din tarile cu cei mai multi beneficiari inregistrati in programul JASMINE – cea de-a patra initiativa comuna a Comisiei, Bancii Europene de Investitii (BEI) si a Fondului European de Investitii (FEI).

Scopul JASMINE este de a stimula capacitatea furnizorilor de microcredite/institutiilor de microfinantare in diverse domenii, printre care buna guvernanta, sistemele de informatii, managementul riscurilor si planificarea strategica, ajutandu-le, astfel, sa devina operatori sustenabili si viabili pe piata microcreditelor.

Din Romania au fost selectate 7 institutii financiare non-bancare, din care 6 CARuri:

  1. C.A.R. Sanatatea
  2. C.A.R. CFR
  3. C.A.R. Invatamant
  4. C.A.R. Sanitar Valcea
  5. C.A.R. Sanitar Brasov
  6. C.A.R. Tractorul Brasov

Jasmine mai ofera si alte servicii de sprijin IMF-urilor: o baza de date on-line, consultanta cu privire la bunele practici si un serviciu de informare cu privire la JASMINE si la microcredite.

In cadrul Jasmine s-a pregatit si Codul de conduita voluntar pentru IMF-uri (European Code of good Conduct for Microcredit Provision).

Codul european de buna conduita pentru acordarea de microcredite pune la dispozitie un set de standarde in ceea ce priveste managementul, guvernanta, gestionarea riscului, raportarea si relatiile consumatorilor si investitorilor care sunt comune sectorului microcreditarii din Uniunea Europeana.

Aceste standarde sunt in beneficiul consumatorilor, investitorilor, finantatorilor, proprietarilor, autoritatilor de reglementare si organizatiilor partenere.

Document anexat:

Codul de conduita voluntar pentru IMF-uri (PDF)

Sursa: Institutul de Economie Sociala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.