La Giurgiu va fi realizat un port trimodal cu bani de la Bruxelles

barca_pescuit1.jpg

barca_pescuitProiectul privind realizarea unui port trimodal a primit finantare europeana de la Bruxelles. “S-a finalizat partea procedurala privind semnarea contractului de finantare, am primit direct de la Bruxelles acordul de finantare privind realizarea portului cu acces trimodal. ‘Port de inalta performanta, port trimodal la Giurgiu’ este un proiect important in Strategia Dunarii atat de necesar municipalitatii, dezvoltarii industriale, dar si pentru renasterea traditiei orasului Giurgiu ca port la Dunare, ca port prosper si important in randul porturilor de pe malul romanesc al Dunarii”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El a spus ca proiectul va fi realizat de o firma din Romania in parteneriat cu Primaria municipiului si Zona Libera Giurgiu si are o valoare de 15,5 milioane de Euro, din care 85 la suta reprezinta finantare europeana.

La conferinta de presa a participat si secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Razvan Cuc, fost director al Zonei Libere si unul dintre initiatorii acestui proiect.

“Am participat la elaborarea din fasa a acestui proiect. Acesta a inceput in urma cu doi ani de zile cu studii de fezabilitate, acum a fost semnat de finantare si in primavara cred ca vor demara efectiv lucrarile de constructie, iar finalizarea acestuia va fi la jumatatea anului 2018”, a declarat secretarul de stat Razvan Cuc.

Potrivit reprezentantului firmei care va realiza acest proiect, Marian Bujor, portul trimodal de inalta tehnologie ce se va realiza la Giurgiu este “singurul in Europa de sud est dupa cel de la Linz si prevede construirea unei hale de aproximativ opt mii de metri patrati care sa permita descarcarea barjelor in interior”, iar legatura de transport sa se poata face apoi rutier, feroviar si pe Dunare.

Bujor a afirmat ca prin acest proiect “va creste capacitatea de tranzitare si descarcare a marfurilor de cinci ori, de la la 60 de mii de tone la trei sute de mii de tone pe an, in special produse din otel, se vor crea si aproximativ 60 de locuri de munca, dar vor creste si veniturile municipalitatii pentru ca firma care va realiza portul trimodal este inregistrata in municipiul Giurgiu“.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.