Lansarea programului “Rabla” se mai amana o saptamana

rabla_far.jpg

rabla_farMinistrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca programul “Rabla” pe 2013 va fi lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului la 15 aprilie.

Ministrul a precizat ca dupa lansarea in dezbatere publica, va mai trece o saptamana, in care se asteapta observatiile si propunerile celor interesati, inainte ca programul sa poata incepe.

Modul in care se va desfasura programul va fi stipulat intr-un ghid de finantare, aprobat prin ordin de ministru, astfel ca nu va fi necesara adoptarea de catre Guvern.

Pana in acest moment, este sigur ca valoarea voucherului va fi de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei, a precizat ministrul Rovana Plumb.

Pentru casarea unei masini va fi acordat un voucher, care va putea fi folosit pentru achizitionarea unui automobil nou sau va putea fi vandut de catre proprietar.

“Cu siguranta va fi posibila instrainarea tichetului, pentru ca sunt foarte multi cetateni care nu au posibilitatea sa isi cumpere un autoturism numai in baza tichetului”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul a adaugat ca nu va mai exista posibilitatea obtinerii unei reduceri mai mari la achizitionarea unui nou autoturism, prin prezentarea a pana la trei tichete valorice de catre cumparator.

Intrebata care va fi bugetul alocat programului anul acesta, ministrul Rovana Plumb a spus ca acesta este in evaluare, precizand totusi ca va fi “aproximativ egal, dar nu mai mare” fata de cel de anul trecut.

Rovana Plumb a mai spus ca, din Fondul de Mediu, din care este finantat Programul “Rabla”, trebuie restituita si vechea taxa auto celor care au castigat procesul intentat statului, suma necesara fiind estimata in acest moment la un miliard de lei.

De la inceputul acestui an a fost restituita suma de aproximativ un milion de euro.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.