APIA incepe platile pentru asociatiile de crescatori de animale

inscrierea-animalelor-in-registrul-de-rasa-subventii-2017-1.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat astazi ca, in perioada 17–19 iulie, Centrele judetene APIA / Centrul Municipiului Bucuresti vor efectua plata ajutorului pentru intocmirea si mentinerea registrelor genealogice si pentru serviciile de determinare a calitatii genetice a raselor de animale, aferent lunii mai 2017.

Suma totala autorizata la plata este de 1.488.696 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru un numar de 71 beneficiari care au accesat aceasta forma de ajutor in conformitate cu HG. nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Solicitantii ajutorului de stat sunt asociatii sau organizatii de crescatori de animale care detin un registru genealogic al raselor iar banii acopera si costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.

De specificat ca banii nu ajung direct la fermieri ci acestia beneficiaza indirect de aceste sume prin inscrierea gratuita in Registrul Genealogic, conditie obligatorie pentru incasarea Sprijinului Cuplat Zootehnic.

Sursa: AGROINTEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.