Laufer: Start-Up Nation continua si in 2018; firmele care nu au primit finantare in 2017 ar putea participa anul viitor

11291309-295959122.jpg

Programul Start-Up Nation va continua si in 2018, iar firmele infiintate anul acesta si care nu au primit finantare ar putea sa se inscrie si anul viitor, a declarat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, cu ocazia lansarii cartii sale intitulate “Romania Start-Up Nation. Noua generatie de antreprenori”.

“Va continua si in 2018 acest program, cu siguranta. Este unul dintre cele mai importante programe pentru mediul de afaceri si pentru tineri pe care l-a avut orice guvern din Uniunea Europeana in ultimii ani”, a spus ministrul.

El a adaugat ca, desi legislatia privind acest program prevede ca firma sa aiba cel mult un an de la infiintare, doreste sa modifice aceasta prevedere pentru ca toti cei care au infiintat o firma in acest an si nu le-a fost aprobata finantarea sa se poata inscrie si anul viitor.

Despre cartea lansata miercuri, Laufer a precizat: “Am considerat ca este necesar ca toata experienta acumulata anul acesta cu programul, cu sute de intrebari si proceduri, sa fie toate puse pe hartie. Ca sa putem intelege mai bine ce inseamna acest program si care este amploarea lui pentru dezvoltarea ecosistemului din Romania, iar celor care vor dori pe viitor sa aplice le va fi mult mai usor cu ajutorul acestei carti. Am trecut in ea si 50 de idei din planurile de afaceri care noua ni s-au parut cele mai interesante, din toate regiunile tarii, ca sa inteleaga si cei care aplica, cam care sunt domeniile in care s-a aplicat in afara de IT si productie”.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.