Lista propusa a ajutoarelor de la stat pentru firme in 2018. Modificare la Start-Up Nation

bani-660x330.jpg

Proiectul de buget pe anul 2018 prevede, la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, schimbari destul de mari la programele nationale de finantare a firmelor mici si mijlocii cu bani de a stat. Desi nu detaliaza, propunerile preliminare plecate de la Ministerul Finantelor prezinta modificari majore la programul Start-Up Nation, in anul 2018.

In total, pe anul 2018, se propun pentru programele de finantare a firmelor mici si mijlocii (IMM) 1,14 miliarde de lei, credite bugetare (bani pusi in buget) si 183,1 milioane lei sub forma de credite de angajament (bani care vor putea fi alocati de guvern prin rectificare bugetara, in functie de necesitati si de posibilitati, dar nu mai devreme de luna iulie 2018). Estimarile pentru 2019 si 2020 sunt inca si mai mici: 200 milioane de lei credite bugetare si inca pe atât, de angajament.

Evident, aceasta este o simpla schita de buget, elaborata la Ministerul Finantelor. Proiectul de buget de stat 2018 are nevoie e aprobarea Guvernului si apoi de adoptarea de catre Parlament, un proces in care se fac modificari.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.