Laufer: Start-up Nation va continua si anul viitor; daca sunt mici start-up-uri interesate, inclusiv din Germania, pot aplica pentru finantare

imageResize.jpg

Programul Start-up Nation va continua si anul viitor, iar daca sunt mici start-up-uri interesate, inclusiv din Germania, se pot inscrie pentru finantare, a declarat, luni, Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, intr-o conferinta organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania).

„Daca sunt mici start-upuri, inclusiv din Germania, care vor sa aplice pentru Start-up Nation, o pot face, pentru ca programul va continua si anul viitor. Grantul maxim este de 200.000 lei, avem doua surse de finantare, avem 500 milioane lei care sunt din fonduri europene nerambursabile si 1,2 miliarde lei, credite bugetare. in total, programul are 1,713 miliarde lei. Mai mult de 75% dintre cei care au aplicat pentru Start-up Nation sunt tineri absolventi, din 2012 pana in prezent. 45% din totalul antreprenorilor care au aplicat sunt femei si cred ca este o premiera la nivel european. Noi ne-am asumat ca obiectiv finantarea a 10.000 de start-uri. Cred ca anul acesta, cu bugetul pe care il avem, vom reusi undeva peste 9.000, pentru ca nu toti au atins un grant maxim”, a spus Laufer.

El a precizat ca Executivul are flexibilitate in ceea ce inseamna mediul de afaceri.

„Va garantez ca s-au luat in serios toate propunerile care au venit. Chiar daca un Guvern isi doreste si are un program de guvernare asumat si votat in Parlament, si in acest caz este necesara o consultare cu mediul de afaceri si cred ca se doreste si se incearca de fiecare data sa ajungem la un numitor comun. Romania este o tara foarte stabila si predictibila. Chiar daca unii si altii doresc sa spuna ca este altfel, s-a demonstrat ca atunci cand este ceva concret lucrurile sunt analizate foarte in serios si nu se iau masuri fara a fi consultat si mediul de afaceri”, a mai aratat ministrul

La randul sau, Dragos Anastasiu, presedinte AHK Romania, a spus ca „inovatiile” din domeniul fiscal „ating” firmele membre ale Camerei de Comert.

„Nu toate start-up-rile din Romania gandesc imediat ca trebuie sa mearga in strainatate, ci raman in Romania. Trecem printr-o perioada interesanta, dar si turbulenta, avem schimburi intense cu conducerea (Guvernului n.r.), exista multe subiecte care ne motiveaza, ne intereseaza. Sunt multe inovatii in ceea ce priveste domeniul fiscal care ne ating si pe noi. Noi, ca si Camera de Comert Romano-Germana, intretinem aceasta conversatie cu conducerea in mod responsabil, astfel incat ceea ce accentuam intotdeauna este predictibilitatea, o privire pe termen lung, mai bine sa gandim de trei ori si sa actionam o data si asa mai departe”, a precizat Anastasiu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top