Investitor american: 3 lucruri cruciale pentru ca o firma mica sa obtina finantare de la marii investitori

Marvin-Liao_500Startups_1.jpg

Daca vrei sa obtii o investitie mare trebuie sa tintesti o piata mare – spune unul dintre sefii 500 Startups, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii si acceleratoare din lume. El a vorbit pentru StartupCafe despre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faca o firma inainte de a se prezenta in fata unui investitor si ce sanse au startup-urile romanesti sa obtina bani de la astfel de fonduri.

Spre exemplu, daca esti o companie B2B si tintesti piete mari, ai ajuns la peste 100 de clienti importanti este foarte simplu sa obtii investitii. Daca esti o firma B2C si ai milioane de utilizatori, multi dintre ei in Statele Unite, poti sa obtii bani de la investitori din Statele Unite. Sunt exemple concrete nenumarate in acest sens, cateva si in Romania.

Este adevarat ca daca ne uitam la cifre, atat a numarul investitiilor obtinute de firmele din regiunea Romaniei cat si a banilor investiti, sunt mult mai mici in comparatie cu alte tari, dar este doar o chestiune de timp, lucrurile sunt in schimbare.

Spre exemplu, multa lume vorbeste de Israel si de ecosistemul de startup-uri de acolo, dar daca ne uitam cu cativa ani in urma, prin 2002-2003 lucrurile nu stateau la fel nici in Israel. E nevoie de timp si cred ca in 10-15 ani si tarile din aceasta regiune a Europei (CEE) vor fi la nivelul Israelului sau stetelor din Vest – a explicat Marvin Liao, antreprenor si partener al fondului de investitii 500 Startups – unul dintre cei mai mari investitori in startup-uri, la nivel global, pe care l-am intalnit in cadrul unui evenimentinternational, IT Arena.

Un alt lucru important pe care ar trbui sa il vedem mai des in aceasta regiune sunt exitu-urile pe bani multi, mai crede investitori si da aici cateva exemple precum Prezi sau Grammarly. Banii obtinuti din astfel de exit-uri vor fi apoi reinvestiti in alte proiecte antreprenoriale in tarile in care au fost fondate si startup-urile care au facut acele exit-uri.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.