Lazea, BNR: Ma indoiesc sincer ca, la nivelul IFN-urilor, functioneaza aceasta constiinta de a-si educa clientii

jpg.jpg

​”Un numar mic de banci s-au trezit la realitate ca ar fi bine sa-si educe clientii, dar ma indoiesc sincer ca, la nivelul IFN-urilor, aceasta constiinta a ajuns deja. Ma indoiesc. Dar astept sa fiu contrazis.”, a spus joi, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, la cea de-a 14-a conferinta anuala a industriilor de leasing si credit de consum din cadrul ALB Romania – Asociatia Societatilor Financiare.

“Nu cunosc suficient de bine industria IFN-urilor ca sa stiu cat e de dornica sa-i educe pe clientii sai. Personal, ma indoiesc ca exista o mare dorinta de a-si educa clientii. Aceasta dorinta de-abia ce a rasarit la unele banci. De vreun an, un an si ceva exista initiative, firave ce-i drept, inclusiv la ARB.”, a mai spus economistul sef al BNR.

La scurt timp dupa ce Lazea si-a tinut discursul, el a parasit sala in care avea loc conferinta, iar cei care au urmat la microfon nu s-au sfiit sa-si declare dezamagirea fata de afirmatiile inaltului reprezentant al Bancii Nationale.

“In ALB vorbim de 8 institutii finantatoare de credit de consum care fac parte din mari firme multinationale, care auun cod de conduita, care incearca sa cultive o buna relatie cu clientii. si nu cred ca ar trebui sa fim pusi in aceeasi oala cu casele de amanet, care sunt si ele IFN-uri, a explicat unul dintre vorbitorii care i-au urmat la microfon economistului sef al BNR. Sugestia sa a fost intarita si de un alt vorbitor care a spus ca e regretabil sa fie puse in aceeasi oala toate IFN-urile care opereaza in Romania, existand diferente notabile intre ele.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.