MDRAP: DEPABD accepta extrasul de carte funciara emis online

phpThumb_generated_thumbnailjpg-6.jpg

Incepand de astazi, prezentarea contractului de vanzare-cumparare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciara semnat si stampilat, eliberat de oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, nu mai este obligatorie pentru obtinerea documentelor de identitate.

Extrasele de carte funciara emise online de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) sunt acceptate de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD). Astfel, persoanele care solicita eliberarea actelor de identitate pot depune extrasul de carte funciara obtinut online la toate cele peste 570 de birouri ale DEPABD din tara, pentru a face dovada adresei de domiciliu.

Demersul, initiat de ANCPI si acceptat de DEPABD, vine in sprijinul cetatenilor, care nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la sediile oficiilor de cadastru pentru a solicita si pentru a ridica extrasul de carte funciara pentru informare. DEPABD, aflata in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, s-a alaturat celor 17 institutii bancare si nebancare care accepta extrasul de carte funciara eliberat online.

Persoanele care solicita eliberarea cartilor de identitate pot depune la dosar extrasul de carte funciara emis online, pe platforma epay.ancpi.ro. Pretul acestuia este de 20 de lei, iar documentul poate fi transmis pe loc daca actele respective sunt disponibile in format electronic. in situatia in care cartea funciara nu este introdusa in sistemul electronic, angajatii oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara fac conversia documentului in format electronic si il expediaza solicitantului.

In prezent, numarul de imobile inregistrate in sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara este de aproximativ 12 milioane, reprezentand tot atatea carti funciare. Cifra reprezinta aproape 30% din numarul total estimat de imobile din Romania.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.