Libra Bank si Fondul european de investitii acorda imprumuturi de 10 milioane de euro IMM-urilor din sectoarele culturale si creative

bancnote-euro.jpg

Libra Internet Bank, un jucator de talie mica din sectorul bancar specializat pe nisa profesiilor liberale, va dezvolta un produs de finantare, in urma semnarii unui acord de garantare cu Fondul european de investitii (FEI), in vederea sustinerii unui portofoliu de 45 de milioane lei (cca.10 milioane de euro) de imprumuturi catre companii.

Banca se asteapta ca peste 200 de intreprinderi mici si mijlocii din sectoarele culturale si creative sa acceseze noul program care se va desfasura in urmatorii doi ani.

Acesta este al treilea acord semnat de catre FEI in cadrul Facilitatii de Garantare pentru sectoarele culturale si creative, dupa cele semnate in luna ianuarie in Spania si Franta.

“Ne bucuram sa fim prima banca din Romania care semneaza acordul de garantare cu Fondul european de investitii pentru sectoarele culturale si creative. Suntem increzatori in potentialul acestui nou segment pe care dorim sa il atragem si ne bucuram sa sprijinim IMM-urile din acest sector in accesarea finantarii, prin intermediul unor produse accesibile, cu 70% garantie de la Fondul european de investitii”, a spus Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Sectoarele creative si culturale reprezinta mai mult de 7 milioane de locuri de munca din Uniunea Europeana si 4,2% din PIB-ul UE, potrivit unui raport al EY. Accesul la finantare poate fi dificil de obtinut pentru societatile care activeaza in aceste sectoare, mai ales din cauza naturii intangibile a activelor si a garantiilor pe care le detin, a marimii limitate a pietei, a nesigurantei privitoare la cerere si a lipsei de experienta a intermediarilor financiari in ceea ce priveste elementele specifice ale sectorului.

“Sunt incantat ca semnam primul acord de Garantare din Romania pentru sectoarele culturale si creative cu Libra Internet Bank. Accesul la finantare este adesea limitat pentru companiile din aceste sectoare si acest nou acord ii va permite institutiei Libra Internet Bank sa inceapa sa finanteze un nou sector.”, a spus  Gunnar Mai, head of EU Guarantee Facilities.

Noul mecanism de garantare pentru sectoarele culturale si creative include activitati de dezvoltare a capacitatilor pentru intermediarii financiari, astfel incat acestia sa beneficieze de expetiza necesara in ceea ce priveste caracteristicile cheie ale acestor sectoare.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.