Liceu din Romania, castigator la Premiile de excelenta in domeniul educatiei si formarii profesionale

thyssen_viena_2018_competente_profesionale_efp_vet.jpg

Commissioner Marianne Thyssen during The 2018 Vocational Skills Week Awards Nominees Celebration in Vienna 08 November 2018.

Liceul Tehnologic Marmatia, din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, se numara printre laureatii Premiilor de excelenta in domeniul educatiei si formarii profesionale (EFP) 2018. Premiile au fost inmanate vineri, 9 noiembrie, la Viena, de comisarul european Marianne Thyssen in cadrul conferintei de inchidere a Saptamanii europene a competentelor profesionale 2018.

Cu aceasta ocazie comisarul Thyssen a declarat: “Este o placere sa fiu astazi aici si sa vad de cat sprijin se bucura educatia si formarea profesionala in intreaga Europa. Fiecare dintre dumneavoastra a contribuit la succesul acestei a treia editii a Saptamanii europene a competentelor profesionale. Campania noastra s-a adresat milioanelor de europeni pentru a-i convinge de faptul ca EFP reprezinta o prima alegere excelenta. Cu ajutorul dumneavoastra, ne vom continua eforturile pentru recunoasterea educatiei si formarii profesionale drept o optiune care conduce la cariere de succes si o alegere benefica pentru intreaga Europa.”

Liceul Tehnologic Marmatia a fost laureat la categoria destinata companiilor si cursantilor – Junior Achievement (JA) Europe. Totodata, liceul este unul dintre cele 17 institutii de invatamant castigatoare ale competitiei scoala Antreprenoriala a Anului.

Liceul maramuresean implementeaza programe Junior Achievement (JA) Romania pentru promovarea educatiei economice moderne, recunoscand necesitatea de a integra invatarea in spirit antreprenorial in toate sectoarele educatiei. Majoritatea elevilor si profesorilor liceului sunt implicati in activitati educationale antreprenoriale, iar acestea au un impact pozitiv asupra scolii.

Premiile de excelenta in domeniul EFP recompenseaza exemple remarcabile de educatie si formare profesionala din Europa si reprezinta un criteriu de excelenta in domeniu.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.