Lista organizatiilor care vor imparti fondurile UE de max. 40.000 Euro pentru romanii care vor sa intre in afaceri

bani-1.jpg

O serie intreaga de organizatii non-guvernamentale si institutii de stat vor imparti granturi europene de maximum 40.000 de euro unor romani care vor sa deschida mici afaceri, Ministerul Dezvoltarii Regionale publicand o lista intermediara cu 169 de proiecte selectate in acest sens. Statul a suplimentat masiv bugetul liniei de finantare Romania Start-up Plus, de la 105 milioane de euro, la 477 de milioane de euro, astfel incat ar urma sa fie infiintate peste 5.000 de firme mici si mijlocii (IMM) cu banii europeni, potrivit anuntului de miercuri al ministerului.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, in valoare de 477 mililoane de euro, pentru apelul de proiecte “Romania Start Up Plus” – a informat miercuri Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Demarat in anul 2016, acest apel de proiecte avea un buget total de 105 milioane de euro, initial, dar ”Ministrul Rovana Plumb a decis suplimentarea alocarii prevazute initial pentru apelul Romania Start Up pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise in urma evaluarii sa aiba acces la finantare din fonduri europene” – a mentionat sursa citata.

”Am considerat dintotdeauna ca motorul de dezvoltare economica este intiativa antreprenoriala si acest demers de a suplimenta alocarea pe apelul Romania Start Up este parte a acestei viziuni” – si-a motivat Plumb decizia.

Comunicatul ministerului nu precizeaza sursa suplimentarii, dar cel mai probabil s-a realizat prn relocarea unor fonduri europene in interiroul Programului Operational Capital Uman (care are o alocare totala de 4,3 miliarde de euro).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.